Avanos Kadın Atölyeleri ilk çalışmalarını sergiledi

Avanos Kadın Atölyeleri ilk çalışmalarını sergiledi


NEVŞEHİR (A.A) - Avanos Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Ahiler Kalkınma Ajansı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programınca desteklenen Geleneksel El Sanatlarının Turizme Kazandırılması - Avanos Kadın Atölyeleri projesi kapsamında hazırlanan çalışmalar düzenlenen bir sergi ve defile ile tanıtıldı.
     Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi, Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsünün danışmanlık yaptığı proje ile geliştirilen yeni tasarım ürünler turizmcilerin ve turistlerin beğenisine sunulduğu Avanos Tokmak Konukevindeki sergiye Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, Nevşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, İlçe Garnizon Komutanı Serkan Kocamanoğlu katıldı.
     Avanos Halk Eğitimi Merkezi ve Avanos Kız Teknik ve Meslek Lisesinin ortak olduğu projede, geleneksel el sanatlarının kadınların elinden yeniden hayat bulması ve turizme kazandırılarak kadınlara gelir sağlanması amaçlanıyor.
     Açılan kurslarda kırk yama, kanaviçe, tel kırma, örgü, dantel, dikiş, nakış, kitre bebek yapımı ve yöresel kıyafetlerin dikimi öğretilip geleneksel el sanatlarının yeni tasarımlarla hediyelik eşya üretimine katkıda bulunularak kırsal turizm gelirlerinde artış sağlanması hedefleniyor.
     Kurs sonunda kendi iş yerlerini açmak isteyen kadınlar için KOSGEB Girişimcilik Eğitimi verilecek. Kendi iş yerlerini açmak yerine birlikte koordineli bir şekilde çalışmak isteyen kadınlar için ise kooperatifçilik kursu açılacak ve kooperatif kurulacak.
     Kooperatif ile birlikte kadınlar sipariş alacaklar ve bölgedeki butik otel ve Türk gecesi yapan restoranlar gibi işletmelere ürünlerini pazarlayabilecekler. Kadınlar proje sonunda hem geleneksel el sanatları turizme kazandırılacak hem de ev kadınları iş sahibi olacak.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Avanos Kadın Atölyeleri ilk çalışmalarını sergiledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER