Avrupa 112 Günü

Avrupa 112 Günü -Türkiye 112 Acil Çağrı Merkezi Uygulamasının Türkiye genelinde ilk hizmete girdiği yer olan Antalyada, Avrupa 112 Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında çocuklara yönelik tanıtım yapıldı (Fotoğraflı-Görüntül


ANTALYA (A.A) - Avrupa 112 Günü nedeniyle Türkiye genelinde 4 yıl önce ilk kez Antalyada pilot proje olarak hizmete giren 112 Acil Çağrı Merkezi uygulamasının tanıtımı yapıldı.
     Cumhuriyet Meydanındaki tanıtıma polis, itfaiye, ambulans, jandarma, sahil güvenlik, afet işleri birimleri ekipleri katıldı. Cumhuriyet Meydanına gelen çocuklar 112 Acil Çağrı Merkeziyle ilgili bilgilendirici çizgi filmleri izledi. Burada bekleyen polis, itfaiye, ambulans ve sahil güvenlik ekiplerinin kullandığı araçlara binen çocuklar, hangi durumlarda 112yi aramaları gerektiği yönünde bilgilendirildi.
     Etkinliğe katılan Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, 112 Acil Çağrı Merkezinin tanıtımına ve halkta bu kültürün oluşmasına yönelik bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Amerikada acil çağrı numarasının 911, Avrupada ise 112 olduğunu hatırlatan Kurdoğlu, Amerikadaki acil çağrı merkezinin hareket noktasının olayın ne olduğunu anlamaya yönelik olduğunu, Avrupada ise Nasıl yardımcı olabiliriz şeklinde olduğunu dile getirdi. Türkiyede de 110, 112, 155, 156, 166, 177 gibi acil çağrı numaralarını birleştirmek için 2005 yılında çalışmaların başladığını belirten Kurdoğlu, Antalya ve Ispartanın pilot il olarak seçildiğini ve 4 yıldır bu uygulamanın başarıyla yürütüldüğünü kaydetti.
     Kurdoğlu, tek numara sisteminin amacının bir noktadan koordine olarak olaylara en hızlı şekilde müdahale etmek olduğunu ifade etti. Antalyada yılda yaklaşık 100 bin kişinin 112yi aradığını anlatan Kurdoğlu, projenin yakın gelecekte tüm Türkiyede uygulanacağını belirtti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER