Avrupa Atletizm Şampiyonası

Avrupa Atletizm Şampiyonası -3000 metre engelli finalinde altın madalya kazanan Gülcan Mıngırın Afyonkarahisarın İhsaniye ilçesinde yaşayan ailesi, yarışmayı televizyondan heyecanla izledi -Anne Nazike Mıngır: Gülcan pist


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Finlandiyanın başkenti Helsinkide düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonasında 3000 metre engelli finalinde altın madalya kazanan Gülcan Mıngırın, Afyonkarahisarın İhsaniye ilçesinde yaşayan ailesi, yarışmayı televizyondan heyecanla izledi.
     Mıngırın Avrupa Atletizm Şampiyonasında Türkiyeye altın madalya kazandırması, Döğer beldesinde yaşayan ailesi ve hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı.
     Mıngırın annesi Nazike Mıngır, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonayı neredeyse tüm beldenin televizyon başında canlı yayında izlediğini kaydetti.
     Kızının yarışmalarını heyecanla takip ettiğini anlatan anne Mıngır, şöyle konuştu:
     Gülcan pistte, biz de televizyon başında koştuk. Televizyon başında yerimizde duramadık. Gülcan, ilkokul 1. sınıftan bu yana koşuya meraklı. Adeta yerinde hiç duramazdı. Sürekli sağa sola koşardı, öylelikle okul takımda yer aldı. İlk önce koşmasını istemedim ancak babası hep destek verdi. Babası, kızım her zaman arkandayım dedi. Buralara babasının desteğiyle geldi. Afyonkarahisarda yapılan yarışmalarında hep yanında oluyorduk. Başarı kazandıkça, Türkiyedeki farklı illerde, sonra da yurt dışına koşmaya başladı. Biz oralara gidemediğimizden canlı verilen yayınları kaçırmıyoruz, televizyon başında izliyoruz. Fakat çok zor oluyor, karşısında kalp krizi geçirecek gibi oluyoruz. Hadi Gülcanım, çabuk Gülcanım diye televizyonun bağırıyoruz.
    
     -Ailesine ev yaptırdı-
    
     Mıngırın amcası Hasan Mıngır da Gülcana bütün ailenin destek verdiğini, Gülcanın da beldelerinin ve Türkiyenin gururu olduğunu bildirdi.
     Spor yaptığı için Gülcana kendinin de maddi ve manevi destek verdiğini anlatan amca Mıngır, şunları söyledi:
     Hiçbir zaman sıkıntı yaşamasına izin vermedik. Koşmasını engellemeye çalışanlara engel oldum. Gülcan ile antrenmanlara gittim. Gerektiğinde birlikte koştum. Babası inşaat işçisi, annesi çapaya gündelik işlere giderdi. Gülcan başarı kazanıp ailesine destek olunca, annesi artık gündelik işlere gitmiyor. Gülcanın destekleriyle buraya bir ev yaptılar. Ailesine hep destek sağlıyor.
     Gülcanın amcasının 8 yaşındaki kızı Sultan Mıngır da kendisinin de Gülcan Mıngır gibi başarılı bir sporcu olmak için şimdiden koşmaya başladığını anlattı.
     Baba Hüseyin Mıngırın ise iş nedeniyle Kütahyada gittiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Burak Aydın / Serdar Yılmaz / Deniz Açık
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Avrupa Atletizm Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER