Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış,

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Antalyada -Bakan Bağış: -"Bugünden itibaren atacağı adımlar Türkiyenin çok daha güçlü olmasına, çok daha kalkınan, müreffeh bir topluma kavuşmasına vesile olacaktır. Bunu çekemeyenlerin


ANTALYA (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiyenin bugünden itibaren atacağı adımlar Türkiyenin çok daha güçlü olmasına, çok daha kalkınan, müreffeh bir topluma kavuşmasına vesile olacaktır. Bunu çekemeyenlerin, kaldıramayanların, buna engel olmak isteyen zihniyetin ve tetikçilerinin ne kadar gözlerini karartabileceklerini Reyhanlıda bir kez daha gördük" dedi.
     Bağış, Antalyadaki bir otelde Toplumsal Ekonomik Araştırmalar Merkezi (TEAM) tarafından düzenlenen "Farklı Düşünelim, Birlikte Üretelim" toplantısına katıldı. Bakan Bağış, burada yaptığı konuşmada, Reyhanlıdaki bombalı saldırıyı hatırlatarak, bombaların sadece Reyhanlının değil, Türkiyenin huzurunu kaçırdığını belirtti.
     Bombaların Türkiyenin kardeşlik dokusunu güçlendirdiği bugünlerde kalkınmasına, zenginleşmesine, şeffaflık kararlarına atılan bombalar olduğunu ifade eden Bağış, Reyhanlıda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.
     Bütün dünyanın "eli kanlı" dikta rejimine, Esed rejimine ciddi tavır alması gerektiğini vurgulayan Bağış, Başbakan Erdoğan ile Amerikaya yapacakları ziyarette, Suriyede yaşanan zulmün durdurulması için uluslararası kamuoyunun nasıl hareket edeceğinin en önemli konulardan olacağını kaydetti.
     Sivil toplum örgütlerin son yıllarda sayısının arttığına işaret eden Bağış, bunların toplumun, milletin meselelerine sahip çıkması geleneğini geliştirdiğini dile getirdi.
     Mustafa Kemal Atatürkün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler yolunda ilerleyen Türkiyenin bugün çok farklı bir ligde oynamak için kapasitesini geliştirdiğini söyleyen Bağış, Türkiyenin birçok sorunu çözülmüş olmasına rağmen hala çözülmeyi bekleyen sorunlar bulunduğunu anlattı.
     Millet olarak eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiğini, bu doğrultuda AK Parti iktidarında eğitime büyük önem verdiklerini dikkati çeken Bağış, 16 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtarak internet aracılığıyla dünyayla barışık, bütün bilgilerine ulaşabilen bir nesil sağladıklarını kaydetti.
     Bilimi, araştırmayı, farklılıkları zenginlik algılayan, farklı düşünenlerle üretebilen toplumlar olmanın önemine değinen Bağış, çözüm sürecinin de bu anlama geldiğini bildirdi. Çözüm sürecinin bugün başlayan bir süreç olmadığını ifade eden Bağış, "Çözüm süreci, anayasamızda yazan eşitlik ibaresinin yani her vatandaş eşittir diyor ya onun uygulamaya geçmesidir" diye konuştu.
     Artık Türkiyede Kürtçe yayın yapıldığını, mahkumların ziyaretçileriyle ana dillerinde konuşabildiklerini, Atatürkten sonra ilk defa bir cumhurbaşkanının cemevine gittiğini, Romanlarla kucaklaşıldığını dile getiren Bağış, Türkiyenin farklı bir anlayışla, zihniyetle yürütüldüğünü belirtti.
     Artık hiç kimsenin dağa çıkmasının, şiddete başvurmasının bir anlamı olmadığının farkına vardığını vurgulayan Bağış, "Bugünden itibaren atacağı adımlar Türkiyenin çok daha güçlü olmasına, çok daha kalkınan, müreffeh bir topluma kavuşmasına vesile olacaktır. Bunu çekemeyenlerin, kaldıramayanların buna engel olmak isteyen zihniyetin ve tetikçilerinin ne kadar gözlerini karartabileceklerini Reyhanlıda bir kez daha gördük" diye konuştu.
    
     -Valilerin atanması-
    
     Bakan Bağış, valilerin karşılıklı yer değiştirmesinin yeni bir sürecin başlangıcı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     "Bu süreç, Türkiyenin farklı bölgelerinde profesyonel yöneticilerin, kardeşlik dokusunu güçlendirmekle ilgili atacakları adımlarla alakalıdır. Bu bir tesadüf değildir. İzmir ile Diyarbakır, Erzurum ile Antalya valilerinin yer değiştirmesi aslında bu çözüm sürecinde kardeşlik dokumuzu güçlendirme kararlılığımızın bir tezahürüdür. Onun için buradan Erzuruma gittiği zaman Antalyanın büyükelçisi, Erzurumdan gelecek valimiz de oranın büyükelçisi olarak kardeşlik dokusunu güçlendirmek için muazzam çalışmalar yapacak. Kardeşlik dokusunu güçlendirmemiz lazım. Tarih bize acı örneklerle öğretti ki gözyaşının rengi, feryadın dili yok. Anneler ağladığı zaman hangi dilde olursa olsun aynı şekilde ağlıyorlar."
     Bağış, yarın Amerikaya gideceklerinden dolayı Başbakan Erdoğan ile Ankarada toplantı yapacaklarını, bu nedenle Antalyada gerçekleştirilecek Avrupa Günü etkinliğine katılamayacağını bildirdi.
     TEAM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz da kent sorunlarına bilimsel çalışmalarla çözüm üretmek amacıyla merkezin kurulduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir - Leyla Ataman Koyuncuoğlu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER