Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış,

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Muğlada -Bu millet tarihinde ilk kez en üst düzey yetkiliyi kendisi seçecek. Türkiyenin tarihinde ya savaşlarla zafer kazanmış hakanlar, ya babadan devir aldıkları payidarı yöneten sultanlar


MUĞLA (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiyenin peş peşe 3 seçimi atlatacağını, bu seçimlerden en kritik olanının ise Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirterek, Bu millet tarihinde ilk kez en üst düzey yetkiliyi kendisi seçecek. Türkiyenin tarihinde ya savaşlarla zafer kazanmış hakanlar, ya babadan devir aldıkları payidarı yöneten sultanlar, ya Meclisin seçtiği cumhurbaşkanları, maalesef bir de darbeyle gelip, milletin idaresine rağmen o koltuklarda oturmaya kalkan çarpık zihniyetli darbeciler oldu dedi.
     Partisinin İl Başkanlığına yaptığı ziyarette partililere seslenen Bakan Bağış, Türkiyenin Avrupa Birliği sürecindeki en önemli vitrinlerinden birinin Muğla olduğunu söyledi.
     Bağış, Muğlanın artık büyükşehir statüsüne kavuşan iller arasında olduğunu, Büyükşehir Yasasının uygulandığı iller için büyük fırsatlar yasası anlamına geldiğini ifade ederek, Bu yasa devletin vatandaşına daha geniş kapsamlı hizmet götürebilmesinin önünü açacak olan bir yasadır. Ama Muğlaya daha farklı bir yaklaşımla eğilinmiştir. Çünkü Muğla il oluşunun 100. yılında AK Parti iktidarı tarafından büyükşehir olmakla ödüllendirilmiş ve önü açılmış bir ilimizdir diye konuştu.
     Muğlanın son yıllarda AK belediyecilikten hak ettiği nasibini alamamış bir il olduğunu vurgulayan Bağış, Muğlanın kaderini değiştirmenin kendi elinde olduğunu ifade etti.
     Bakan Bağış, 2014te peş peşe 3 seçim atlatılacağına değinerek, şöyle konuştu:
     Önce Mart 2014te yerel seçimler var. Onun heyecanıyla hemen 4 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri, ondan birkaç ay sonra da genel seçimler var. Bu seçimler içinde bence en kritik olanı cumhurbaşkanlığı seçimleri. Bu millet tarihinde ilk kez en üst düzey yetkiliyi kendisi seçecek. Türkiyenin tarihinde ya savaşlarla zafer kazanmış hakanlar, ya babadan devir aldıkları payidarı yöneten sultanlar, ya Meclisin seçtiği cumhurbaşkanları, maalesef bir de darbeyle gelip milletin iradesine rağmen o koltuklarda oturmaya kalkan çarpık zihniyetli darbeciler oldu.
     Egemen Bağış, Yerel seçimdeki netice cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyecektir. Son seçimde yüzde 50 oy aldık. Ama o seçimi ondan 6 ay önceki referandumda yüzde 58 oy aldığımız için kazandık. Yüzde 58i gören milletimiz, bu parti milletin teveccühüne sahip, bu partinin önü açık dedi ve bizi desteklemeye devam etti dedi.
     Bir daha bu ülkede insanların yediği içtiği gıdadan dolayı fişlenmesini istemiyorsanız, bir daha kimin ne giyeceğine devletin karar vermesini istemiyorsanız, kimin hangi kitabı okuyacağına, kimin kiminle arkadaşlık yapacağına, kimin nerede hangi sözü söyleyeceğine, başkalarının karar vermesini istemiyorsanız, yani siz demokrasiye inanıyorsanız, bireysel özgürlüklere inanıyorsanız, bu milletin değerleriyle yaşayabilme hakkına inanıyorsanız bizim de siyasi tercihlerimizde çok açık ve net milletten yana tavır koymamız gerekiyor diyen Bağış, millete rağmen siyaset yapmadıklarını bugüne kadar son 11 yılda millet ne istediyse onu yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.
    
     -Ne bir Çakma Gandi sevdalısı yakışır ne de bir Püskevitci-
    
     AK Partili olmanın diğer partilerin mensubu olmaktan farklı olduğunu anlatan Bakan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Türkiyenin ana muhalefet partisi, bir genel başkanları vardı, Tam dişimize göre sayın Baykal, bundan iyisini bulamayız diyorduk, ama gitti. Ya aklı başında biri gelirse diye endişe ettik. Ama çok değerli Başbakan Yardımcımız Bülent Arınçın tabiriyle Rabbim verdikçe veriyor daha iyisi geldi. Bu ülkenin tarihinde imreneceği bir Allahın kulu yokmuş gibi Hindistandaki Gandiye özenip kendine Çakma Gandi dedirten bir genel başkan seçtiler. Allah başlarından eksik etmesin. Biz ondan razıyız, CHPliler de ondan razı olsun.
     Böyle bir ortamda AK Partinin büyükşehir belediyesini almamasının ayıp olacağını belirten Bağış, AK Partinin büyükşehir statüsü getirdiği Muğla Belediyesine ne bir Çakma Gandi sevdalısı yakışır ne de bir Püskevitci. Buraya Recep Tayyip Erdoğanın bir dava arkadaşını getirmek size yakışır diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak - Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER