Avrupa heyetinden Rektör Akana ziyaret

Avrupa heyetinden Rektör Akana ziyaret


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Avrupa Birliği Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları kapsamında desteklenen Bit Generation projesinin toplantısı için Samsuna gelen Norveçli ve İsveçli heyet OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akanı makamında ziyaret etti.
     Proje kapsamında Samsunda ikinci defa bulunduklarını ifade eden heyet üyeleri, misafirperverliğinden dolayı Rektör Akana teşekkür etti.
     OMÜnün teknolojiyi kullanımını ve hayat boyu eğitime verdiği desteği bizzat gördüklerini ve çok şaşırdıklarını ifade eden heyet üyeleri, üniversitenin Avrupa Birliği standartlarının üzerinde eğitim yürüttüğünü bildirdi.
     Rektör Akan ise çok ortaklı uluslararası katılımlı projelerin OMÜde öncelikle ele alındığını ve değerlendirildiğini kaydetti.
     Akan, OMÜnün, Avrupa Birliği tarafından 2010 yılında belirlenen bilgi toplumu stratejilerini dikkate alarak, rekabetçi ve hızlı bir bilgi toplumu gelişimini hızlandırarak, Bit Generation projesinin topluma yaygınlaştırılması gerekliliğinin önemini iyi kavramış bir üniversite olduğunu sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından hediyeleşmelerde bulunuldu.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Avrupa heyetinden Rektör Akana ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER