Avrupa KOBİ Haftası

Avrupa KOBİ Haftası -BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Subaşı: -Ticarette istek ve kararlılık çok önemlidir


BİLECİK (A.A) - Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Subaşı, ticarette istek ve kararlılığın çok önemli olduğunu söyledi.
     Subaşı, 15-21 Ekim Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla Malhatun Ortaokulu Toplantı Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, kendisinin Bilecikli bir esnafın çocuğu olduğunu ve ortaokulda öğrenim görürken kantinde çaycılık yaparak ticaret hayatına atıldığını söyledi.
     Eğitimin her şeyden daha önemli olduğunu ifade eden Subaşı, şöyle konuştu:
     Günün çocukları önce okullarında başarılı olmalıdır. Ticarete okul yıllarında başladım. Babamın yanında çıraklık yapıyordum. Daha sonra ağabeyimle bir dükkanı birlikte işlettik. Ancak ağabeyimde teşebbüs ruhu ve işi büyütme isteği olmayınca ondan ayrılarak kendime ait bir iş yeri açmak istedim. Bu isteğime başta babam ve maddi yetersizlikler çok engel oldu. Ticarette istek ve kararlılık çok önemlidir. Cebimde 1 lira yoktu ama tüccar olmaya kararlı olduğum için bunu başardım. Bankadan kredi aldım ve iş yerimi açtım. 5 ay sonra yanıma sigortalı olarak çalıştıracağım bir elemana da yer verdim. İçimdeki istek ve kararlılıkla başka bir bankadan daha kredi aldım ve ikinci bir yeri daha işletmeye açtım.
     Subaşı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) Türkiyede çok önemli hizmetler gerçekleştirdiğini belirterek, çalışma ve başarılarında kendilerine destek veren KOSGEB Bilecik Hizmet Merkezi Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
     Konferansta, KOSGEB Bilecik Hizmet Merkezi Müdürlüğü Dış Uzman Danışmanı Ufuk Başaran da KOSGEB ve faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Avrupa KOBİ Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER