Avrupa şampiyonasına Erzurumda hazırlanıyorlar

Avrupa şampiyonasına Erzurumda hazırlanıyorlar -Türkiye Goalball Bayan Milli Takımı antrenörü Tekçe: İtalyada düzenlenecek Goalball Avrupa Şamiyonasında işi şansa bırakmayacağız. Dünya üçüncüsü olan takımımızın bu kez Avrupa şa


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Türkiye Goalball Bayan Milli Takımı, İtalyada düzenlenecek Goalball Avrupa Şampiyonasına Erzurumda hazırlanıyor.
     Goalball Bayan Milli Takımı antrenörü Ali Tekçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 Ekimde İtalyada başlayacak Avrupa şampiyonası öncesinde Erzurumda kampa girdiklerini söyledi. Sporcularının Erzurum Spor Salonunda yaptıkları antrenmanlarla şampiyonaya hazırlandığını ifade eden Tekçe, burada moral depolayan sporcularının İtalyaya daha avantajlı gideceklerini belirtti.
     Erzurum kampından önce iki hazırlık kampı daha yaptıklarına dikkati çeken Tekçe, 7 sporcumuzla hazırlandığımız Avrupa şampiyonasında en iyi takımın Türkiye Milli Takımı olduğunu tüm dünya görecek. Takımımız, Avrupanın en iyisi olacak kapasitede. Sporcularıma güvenim sonsuz dedi.
     Tekçe, kampa katılan sporcuların morallerinin yüksek olmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Erzurum kampından önce Kahramanmaraş ve Aksarayda iki kamp yaptık. Bu kampın ardından maç ağırlıklı bir kamp daha yapacağız. Burada kuvvet ağırlıklı, istasyon çalışmalarımız var. Son kampın ardından İtalyada düzenlenecek olan Avrupa şampiyonasına katılacağız. Takımın durumu şu anda çok iyi. Takımda Kahramanmaraştan 3, Ankaradan 3 ve İstanbuldan bir sporcumuz bulunuyor. Kızlarımızın moralinin yüksek olması bizim en büyük avantajımız.
     Tekçe, İngilterenin başkenti Londrada düzenlenen 2012 Londra Paralimpik Oyunlarına katılma haklarını kıl payı kaçırdıklarını, bu nedenle işi sıkı tuttuklarını söyledi.
     Son yapılan dünya şampiyonasında Finlandiyaya altın golle yenildiklerini anlatan Tekçe, Finlandiyaya altın golle yenilmeseydik, Londraya biz gidecektik. Olimpiyatlarda üçüncü olan İsveçi, 9-4 net bir skorla yenmiştik. Fakat Finlandiya ile berabere kalıp, uzatmalarda yediğimiz altın golle Londraya gidemedik. İtalyada düzenlenecek Goalball Avrupa Şampiyonasında işi şansa bırakmayacağız. Dünya üçüncüsü olan takımımızın bu kez Avrupa şampiyonu olacağına inanıyorum diye konuştu.
    
     -Takım ruhunu yakaladık-
    
     Türkiye Goalball Bayan Milli Takımı kaptanı Buket Atalay da Erzurumda yaptıkları çalışmaların Avrupa şampiyonası öncesinde büyük önem taşıdığını söyledi. Takım arkadaşlarının antrenmanlarına aksatmadan devam ettiğini belirten Atalay, şunları kaydetti:
     Erzurumda, goalballin parçalarına çalışıyoruz, istasyonlar yapıyoruz. Yoğun bir şekilde kondisyon yüklüyoruz da diye biliriz. Dünya şampiyonasında Finlandiyaya yarı finalde altın golle yenilmiştik ve olimpiyatlara gidememiştik. Bizim için çok iyi bir an değildi. Umarım tekrarını yaşamayız. Tekrarını yaşamamak için çok sıkı çalışıyoruz. Uzun süredir birlikte çalışıyoruz ve takım bütünlüğümüz çok iyi. Takım ruhunu yakaladık.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Avrupa şampiyonasına Erzurumda hazırlanıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER