Avrupalı gençlere model uçak kursu

Avrupalı gençlere model uçak kursu


KAYSERİ (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Litvanya, Slovakya ve Romanyadan Kayseriye gelen 23 gence Talas Belediyesi tarafından model uçak kursu verildi.
     Akçakaya Model Uçak Tesisinde Talas Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından yürütülen Benim Küçük Hobi Atölyem projesiyle gençlere 6 gün süresince model uçak yapımı öğretildi.
     Litvanyadan gelen Anastasija Seliugina, projelerin çok ilgi çekici olduğunu söyledi. Hayatında ilk kez kendi başına model uçak yaptığını dile getiren Seliugina, mutlu olduğunu kaydetti.
     Kursiyerlerin çalışmalarını inceleyen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım da bu tür projelerin sayısının artırılması gerektiğini ifade etti.
     Bu çalışmayı insanlık ve dünya barışı adına önemsediklerine dikkati çeken Yıldırım, Ülkeleri, insanları ve kültürleri yakından tanımak, gelecek nesillerin zihinlerinde önemli bir kanaat oluşturur. Gençlerin birbirlerini tanımaları ve kültürlerini tanıtmaları çok önemli. Özellikle gençlik meclisimizin misafir gençlere model uçak öğretmeleri de çok anlamlı. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Yemliha Kurt
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Avrupalı gençlere model uçak kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER