Avrupalı öğrenciler Silifkede

Avrupalı öğrenciler Silifkede -Doğadan Sofraya Ekolojik Lezzetler projesi kapsamında, 24ü yabancı 30 üniversite öğrencisine Silifkenin tarihi mekanları gezdirildi


MERSİN (A.A) - Doğadan Sofraya Ekolojik Lezzetler adlı Avrupa Birliği Projesi kapsamında İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfının (İÇEV) davetlisi olarak Mersine gelen 24ü yabancı 30 öğrencinin katıldığı bir haftalık program, yat turuyla sona erdi.
     Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen projeye, İtalya, Litvanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiyeden toplam 30 Üniversite öğrencisi katıldı.
     Projenin koordinatörü Fırat Orak, Mersinin Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki gezinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının öğrencileri, organik tarımın faydaları konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirtti.
     Doğal tarım ürünlerinin tüketilmesi ve bunları üretenlerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Orak, bu kapsamda bir haftalığına Mersine gelen öğrencilerin organik tarım uygulaması yapılan yerleri gezdirdiklerini söyledi.
     İyi tarım uygulama alanlarının yanı sıra öğrencilere, bölgedeki tarihi ve doğal mekanları da gezdirdiklerini ifade eden Orak, programın sonunda yat turu organize ettikleri kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Basir Gülüm
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Avrupalı öğrenciler Silifkede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER