Avukatlar Günü

Avukatlar Günü -AK Parti Düzce Milletvekili Korkmaz: İktidar olarak yargı sisteminin sorun ve ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz


DÜZCE (A.A) - AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, iktidar olarak yargı sisteminin sorun ve ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceklerini bildirdi.
     Korkmaz, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, yargının olmazsa olmazının savunma hakkı olduğunu vurguladı.
     Avukatların her koşul ve ortamda görevini özveriyle yaptıklarına işaret eden Korkmaz, Adaletin tecelli etmesinde en etkin rolü avukatlarımız üstlenmektedir. İktidar olarak, yargı sisteminin sorun ve ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz ifadesini kullandı.
     Korkmaz, hedeflerinin hukukun çağın ve hizmetin gereklerine uygun imkanlarla donatılması olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Adaletin sağlanmasına ve toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesine hizmet eden avukatlarımızın gününü kutlar, başarı dileklerimi sunarım.
    
     -AK Parti Düzce İl Başkanı Kaşıkoğlu-
    
     AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, avukatların yargının üçlü sac ayağından biri ve vazgeçilmez unsuru olduğunu belirtti.
     Avukatların, adaletin tecellisinde müstesna bir görev yaptığını vurgulayan Kaşıkoğlu, Avukatlar, bireyi ve toplumu hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, hak ve özgürlüklerin savunulmasında ve korunmasında onlara yardımcı olan kişilerdir ifade etti.
     Kaşıkoğlu, üstlendikleri görevle vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak yargı bağımsızlığına güven getirdiklerini anlatarak, şöyle devam etti:
     Toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerinin temel şartlarından biri, adaletin sağlanmasıdır. Bu kapsamda gerek ülkemizin bir hukuk devleti olmasında gerekse bireylerin hak ve özgürlüklerinin kullanılmasında ve savunulmasında avukatlarımız büyük bir özveriyle görev yapmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle, meslektaşlarımın Avukatlar Gününü kutluyorum.
    
     -DÜ Rektörü Prof. Dr. Şerifoğlu-
    
     Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, adaletin mülkün temeli olduğuna inandığını bildirdi.
     Şerifoğlu, mesajında hukuk sisteminin işleyişinde avukatların çok önemli yere sahip olduğunu vurguladı.
     Avukatlara mutlaka destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Şerifoğlu, Bütün hukuk camiamızın gününü kutlar, saygılar sunarım ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER