Avukatlar Günü

Avukatlar Günü -Gümüşhane Valisi Mayda: Avukatlarımız ve onların meslek kuruluşu olan barolarımız, bireylerin hakları kadar, hukukun üstünlüğüne dayalı demokrasinin savunucularıdır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Mayda, avukatlar ve onların meslek kuruluşu olan baroların, bireylerin hakları kadar, hukukun üstünlüğüne dayalı demokrasinin savunucuları olduğunu belirtti.
     Mayda, Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanlara yasalar ve hukuk kuralları çerçevesinde, hakların korunması ve adaletin yerine getirilmesine yardımcı olan avukatlara büyük görevler düştüğünü ifade etti.
     Avukatlar ve onların meslek kuruluşu olan baroların, bireylerin hakları kadar, hukukun üstünlüğüne dayalı demokrasinin savunucuları olduğunu vurgulayan Mayda, şunları kaydetti:
     Vatandaşların hak arama özgürlüğünün kullanılmasında ve korunmasında hukuki yardımda bulunan, bu amaçla bireyin yanında yer alan, bilgisini ve zamanını hak arayan kişi veya kişiler için kullanan, hak arama ve savunma mesleğinin onurlu temsilcileri avukatlarımız, bağımsız yargının güvencesi çağdaş hukuk sistemimizin de ayrılmaz bir parçasıdır. Tüm avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER