Avukatlar Günü

Avukatlar Günü -AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın: Avukatlar, demokratik rejimin en temel unsuru olan hukukun en yılmaz savunucularıdır


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, avukatların demokratik rejimin en temel unsuru olan hukukun en yılmaz savunucuları olduğunu bildirdi.
     Aydın, Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, hukuk ve hukuk adamlığı düşüncesi ile avukatlık mesleğine ayrı bir sorumluluk yüklendiğini ve bir nevi kimlik verildiğini ifade etti.
     Avukatların, meslek hayatı dışında yaşam alanında da verilen kimliği görev bildiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     Avukatlar, demokratik rejimin en temel unsuru olan hukukun en yılmaz savunucularıdır. Avukatlığı bir meslek ve geçim kaynağının ötesine taşıyarak yaşamları boyunca milletin ve vatandaşlarımızın savunma hakkını temsil ederek temel hak ve özgürlüklerin takipçisi olan, demokratik ve çağdaş yönetimlerin gelişmesine büyük katkılar sunan avukatlarımız ile mesleğin güçlendirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yapılan ve yapılacak tüm çalışmaların takipçisi olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bu vesile ile tüm avukatlarımızın meslek hayatında başarılar diliyor ve en içten saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER