Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer:

Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer: -Türk firmalarının Avusturyada yatırım yapmasını istiyoruz


MERSİN (A.A) - Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Türk firmalarının Avusturyada yatırım yapmasını istediklerini bildirdi.
     Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlunu makamında ziyaret eden Wölfer, Türkiyenin, Avusturyalı iş adamları tarafından sürekli yatırım yapılan bir ülke olduğunu ifade etti.
     Avusturyalı firmaların Türkiyede yatırım yapmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirten Wölfer, Türk firmalarının Avusturyada yatırım yapmasını istiyoruz. Bu konularda bir denge sağlanması iki ülkenin de yararına olacaktır. Yatırım yapılması konusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz dedi.
     Vali Güzeloğlu ise Mersinin her geçen günü önemi artan, uluslararası kimliğiyle öne çıkan bir kent olduğunu söyledi.
     Türkiyenin, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması hedefinin açık olduğunu dile getiren Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Bu noktada Mersin üzerine düşeni yapmaktadır. Kentimiz, İstanbuldan sonra en çok dış ticaret yapan il. Geçtiğimiz yıl sonunda Mersinde gerçekleştirilen dış ticaret yaklaşık 25 milyar dolar. Mersin Limanı İstanbuldan sonra en büyük liman. Mersin sadece Türkiyenin değil, Doğu Akdenizinde en büyük limanı, aynı zamanda vergi tahsilatında ve ekonomik büyüklük açısından altıncı sırada yer alan bir ilimiz.
     Konuşmaların ardından Güzeloğlu ile Wölfer birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar / Ali Güreli
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER