Ayağına batan çivi görme engelli atleti

Ayağına batan çivi görme engelli atleti Paralimpik Oyunlarından alıkoydu -Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonasında uzun atlamada Türkiye rekoru kırdığı için 2012 Londra Paralimpik Oyunlarına hazırlanmak üzere milli takıma çağrı


MALATYA (A.A) - Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonasında uzun atlamada Türkiye rekoru kırdığı için 2012 Londra Paralimpik Oyunlarına hazırlanmak üzere milli takıma çağrılan 19 yaşındaki görme engelli atlet Emre Yaylacı, ayağına çivi batmasından dolayı sakatlanınca Tunusta yapılan seçmelerde başarı gösteremedi.
     Genç atlet Emre Yaylacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 11-12 Şubatta İzmirde gerçekleştirilen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonasında uzun atlamada 4,47lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdığını hatırlattı.
     Bu başarısının ardından 2012 Paralimpik Oyunlarına hazırlanmak üzere milli takıma çağrıldığını anlatan Yaylacı, katıldığı İzmirdeki milli takım kampında sakatlandığını söyledi. Atletizm ayakkabılarının çivili olduğunu bildiren Yaylacı, ayakkabısındaki çivilerden birinin çıktığını ve ayağına battığını belirtti.
     Sakatlanmasının ardından Tunusa Paralimpik Oyunlarına seçilmek üzere götürüldüğünü aktaran Yaylacı, Tunusta sakat halimle atladım ve başarılı olamadım. Ardından Edirnede bir kamp daha yapıldı. Burada benden 5,20 atlamamı istediler, 5,30u atladım. Buna rağmen Hollandadaki seçmelere götürülmedim dedi.
     Liseden yeni mezun olduğunu bildiren Yaylacı, Kamptan dönüşümün sabahında LYSye girdim. Başarılı olamadım. Yine diğer bir kamptan döner dönmez Özürlü Memur Seçme Sınavına girdim. Yine Başarı elde edemedim. Şimdi işim de yok. Paralimpik Oyunlarına hazırlıklar benim için hayal kırıklığı oldu. Ben Paralimpik Oyunlarına gitmeyi beklerken gidemedim diye konuştu.
     Emre Yaylacının babası Cumali Yaylacı ise Emrenin Hollandadaki seçmelere gidemeyince içine kapandığını belirterek, oğluna haksızlık yapıldığını savundu.
     Cumali Yaylacı, Bu çocuklar zaten görme engelli, onları topluma kazandırmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Herkes kendini bir engelli olarak görsün bakalım. 5 dakika gözünü kapatsın, yürüyebiliyor mu- Bu çocukları karanlık odadan çıkarıp aydınlığa çıkarmak zorundayız dedi.
     Emrenin antrenörü Erdal Altuntaş ise görme engellilerin duygusal olduğunu anlattı.
     Hayatımda ilk kez görme engelli bir atleti çalıştırdım diyen Altuntaş, engellilerin hayata daha iyi sarıldığını, başarının onları çok mutlu ettiğini söyledi.
     Altuntaş, Emre 11 Şubatta 4,47 derece yaptı. Ama Emre şu anda yaptığımız denemelerde 5,40 atlıyor diye konuştu.
     Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Şerif Büyükdaş ise şunları söyledi:
     Çocuğumuzu Tunusa götürmeyin dediğimiz halde götürülmesi bizi üzdü. Çocuğumuz bu şampiyonada derece ve kota alamadı. Tunus dönüşünde Edirne kampında 5,30 atladığını işittim. Daha sonra Ankarada Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanını ziyaret ettim. Emrenin Paralimpik Oyunlarına neden seçilmediğini sordum. Başkan yeni bir karar alındığını, bu karar doğrultusunda Tunusta alınan kotanın baz alınacağını söyledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Ayağına batan çivi görme engelli atleti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER