AYAMDER Başkanı Kılçık:

AYAMDER Başkanı Kılçık: -Son iki yılda Adanada konut fiyatları çok yükseldi. Bunun etkin sebebi arsa maliyetidir


ADANA (A.A) - Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, son iki yılda Adanada konut fiyatlarının çok yükseldiğini, bunun etkin nedeninin arsa maliyetleri olduğunu bildirdi.
     Kılçık, yaptığı yazılı açıklamada, yönetim kurulu üyeleri ile yeni seçilen CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümere hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını kaydetti.
     Açıklamaya göre, hazırladıkları Adananın sorunları ve çözüm önerileri adlı raporu Sümere veren Kılçık, Adanada ciddi bir imar sorunu yaşadığını belirtti.
     Sivil toplum kuruluşu olarak sıkıntıların takipçisi olmaya özen gösterdiklerini ifade eden Kılçık, şunları kaydetti:
     Adananın bazı bölgeleri ciddi bir şekilde imara kapalı. Bunların önünü sizlerin de desteğiyle açmak hukuken mümkün. Sektörün tıkanıklığı kentimizin önünü de tıkamaktadır. Başta Gürselpaşa Mahallesi olmak üzere bazı bölgelerimizde arsa fiyatları astronomik konuma geldi. Bu da inşaat maliyetlerini şişirdi. Son iki yılda Adananın konut fiyatları çok yükseldi. Bunun etkin sebebi arsa maliyetidir. Son 5 yılda yüzde 500 artış oldu. Adanada her ne kadar otorite boşluğu olsa da sizlerin de arasında bulunduğu üç parti temsilcileri bir araya gelirse bunun aşılacağına inanıyoruz.
     CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer de Adanada inşaatın yanı sıra birçok iş konularında tıkanıklık bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Sizler destek verirseniz, bizler de sizlere her konuda yardımcı olmaya hazırız. Herkese her alanda açığız. Çağrıldığımız her yere gideceğiz. Amacımız çözümü tıkamak değil önümüzü açmaktır. Bu konuda bize ve meclis üyesi arkadaşlarımıza ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Sıkıntıları gidermek için ortak nokta el birliğiyle bulunacaktır.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık/Aycan Demirel
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber AYAMDER Başkanı Kılçık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER