Ayasofya Müzesinin ibadete açılması talebi

Ayasofya Müzesinin ibadete açılması talebi -Adanada, AGD Kozan Şubesi, Ayasofyanın cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlattı


ADANA (A.A) - Anadolu Gençlik Dergisi (AGD) Kozan Şubesi üyeleri, Ayasofyanın cami olarak ibadete açılması için "İmzanla zincirleri kır" sloganıyla imza kampanyası başlattı.
     AGD Kozan Şube üyesi Ahmet Sönmez, Muhsin Yazıoğlu Parkında yaptığı açıklamada, Ayasofya müzesinin Müslümanlar için İstanbulun fethinin sembolü olduğunu söyledi.
     Müzenin camiye dönüştürülmesi için geçen yıl 50 bin kişi ile Ayasofya önünde namaz kıldıklarını anlatan Sönmez, hedeflerinin 10 milyon imzaya ulaşmak olduğunu belirtti.
     "Ayasofya tüm Müslümanlar için bir semboldür" ifadelerinin kullanan Sönmez, şunları kaydetti:"Ayasofyanın minarelerinden okunacak ezanların şahadetleri, tüm Müslümanların yüreklerinde bir sürur oluşturacak. Kendisini bu coğrafyaya, bu coğrafyayı da kadim bir medeniyetin fütuhat anlayışına bağlayan herkes, Ayasofyannın yeniden camiye dönüştürülmesini arzulamaktadır. Çünkü milletimiz, Ayasofya Camisini bir bayrak gibi özgürlük temsili olduğunun farkındadır. Ayasofyanın cami oluşu özellikle, İstanbulun fethinin ve Fatih Sultan Mehmetin vakfiyesinin, milli iradenin ve ülkenin bağımsızlığının bir gereğidir."
    
     Muhabir: Volkan Varan / Ömer Yıldız
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Ayasofya Müzesinin ibadete açılması talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER