Ayçiçeği avans alım fiyatlarının açıklanması

Ayçiçeği avans alım fiyatlarının açıklanması -Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Çetin: -Trakya Birlik tarafından açıklanan ayçiçeği avans alım fiyatları, girdilerimizle doğru orantılı olmasa da geçen yıllara oranla daha olumlu


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Hasan Çetin, Trakya Birlik tarafından açıklanan ayçiçeği avans alım fiyatları, girdilerimizle doğru orantılı olmasa da geçen yıllara oranla daha olumlu dedi.
     Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Birlik tarafından açıklanan ayçiçeği avans alım fiyatının üreticiyi mağdur etmeyecek bir fiyat olduğunu belirtti.
     Açıklanan fiyatı olumlu bulduklarını ifade eden Çetin, şöyle konuştu:
     Trakya Birlik, 2012-2013 iş yılı yüzde 50 yağ oranlı ayçiçeğine uygulanacak avans alım fiyatını 1,610 TL/ton olarak belirledi. Fiyatlar girdilerimizle doğru orantılı olmasa da geçen yıllara oranla daha olumlu. Ümidimiz, Trakya Birlikin üreticimizi mağdur etmeyecek bir fiyat vermesiydi. Yıllar sonra ilk defa ayçiçeği fiyatı buğday fiyatının iki katına çıktı. Açıklanan fiyat piyasaya göre normal bir fiyat.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Ayçiçeği avans alım fiyatlarının açıklanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER