Aydındaki suç örgütü operasyonu

Aydındaki suç örgütü operasyonu -Operasyon kapsamında Bodrumda polis ve gümrük memuru olan 5 kişi daha gözaltına alındı


AYDIN (A.A) - Aydının Kuşadası ilçesi merkezli olarak düzenlenen suç örgütü operasyonu kapsamında, Muğlanın Bodrum ilçesinde polis ve gümrük memurluğu yapan 5 kişi daha gözaltına alındı.
     Aydın Emniyet Müdürlüğü ile Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucu, Kuşadasındaki bir turizm şirketi üzerinden örgütlü olarak çeşitli yollarla haksız kazanç temin edildiği iddiasıyla düzenlenen operasyonda, yeni gözaltılar oldu.
     Suç örgütüyle ilişkili oldukları iddiasıyla Bodrumda, 1 komiser, 1i polis memuru, 3ü de gümrük memuru olarak görev yapan 5 kişi daha gözaltına alındı.
     Operasyonda daha önce Kuşadasının yanı sıra Aydın merkez ve Didim ilçesi ile İzmir, Muğla, Antalya ve İstanbul illerinde 16 kişi gözaltına alınmış, mahkemeye sevk edilen 14 zanlıdan 11i , suç örgütü kurmak, rüşvet almak vermek, bilişim ve kredi sistemini kullanarak banka aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık, sahte evrak düzenlemek suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 3 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
     Gözaltına alınan şüphelilerden 2si ise savcılık sorgularının ardından salıverilmişti.
     Zanlıların, Kuşadası ilçesinde faaliyet gösteren bir turizm şirketi üzerinden lüks özel yatları, sahte evraklarla ticari yat gibi gösterip, rafineriden vergisiz aldıkları mazotu daha sonra piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülüyor.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Aydındaki suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER