Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifinde

Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifinde Nizamettin Başaran yeniden başkanlığa seçildi


AYDIN (A.A) - TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğine bağlı Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifinde başkanlık görevine Nizamettin Başaran yeniden seçildi.
     Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurulu, TARİŞ binasında 235 delegeden 100ünün katılımıyla yapıldı.
     Nizamettin Başaran başkanlığında hazırlanmış tek listeyle seçime gidilen genel kurulda, 86 delegenin oyunu alan Başaran yeniden kooperatif başkanlığına seçildi.
     Başaran, genel kurulda yaptığı konuşmada, pamuk üretiminin zor şartlar altında ve yüksek maliyetlerle yapıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
     Pamuk üretimindeki girdi maliyetleri yüksek olup her geçen gün artmaktadır. Pamuk ve girdi fiyatlarının yıllık artış oranları değerlendirildiğinde 2001-2002 ürün sezonundan bu sezona kadar pamuk fiyatları 1,2 kat artarken gübre fiyatları 5,4, mazot fiyatları ise 5,3 kat artmıştır. Pamuk, daha fazla kamu desteği olmaksızın rekabetçi düzeyde üretilebilir olmaktan çıkmıştır. Dünya piyasasında rekabet edebilmek için kalite hedef olmalı, üretimde kalite, işletmede kalite, depolamada kalite olmalı. Pamukta istenilen düzeye ulaşabilmek için üreticiden iplikçiye varıncaya kadar var olan sorunların çözüme kavuşturulması gerekir.
     Bu arada, Nizamettin Başaran başkanlığındaki yönetim kurulunda, Murat Küçükgüldal, Özkan Özkara, İbrahim Lök, Suat Aksoy yer aldı.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Efsun Yılmaz
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER