Aydın Valisi Kerem Al:

Aydın Valisi Kerem Al: Aydının kurtuluşu, bağımsızlık aşkının, ekmek ve sudan daha kıymetli olduğunun tarihe kayıt düşüldüğü destanın adıdır


AYDIN (A.A) - Aydın Valisi Kerem Al, Aydının düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Vali Al, mesajında, Milli Mücadelenin, Anadolu toprağının her karışında Türk halkının kanı ve alın teriyle yazılmış bir kahramanlık destanı olduğunu ifade etti.
     Aydının kurtuluşunun, zeybeklerin varoluş mücadelesinin yediden yetmişe birlik ve beraberliğin oluşturduğu gücün zafere ulaşmasının kanıtı olduğunu vurgulayan Vali Al, şunları kaydetti:
     Aydının kurtuluşu, bağımsızlık aşkının, ekmek ve sudan daha kıymetli olduğunun tarihe kayıt düşüldüğü destanın adıdır. Aydının kurtuluşu, Efelerin çocukları için başı dik, alnı açık hakka yürüyüşüdür. Aydının kurtuluşu toprağı vatan yapan iradenin, toprakta filizlenişidir.
     Bu inancın zaferle sonuçlanmasının gururunu bütün Aydınlılar olarak birlikte yaşayacağız. Ancak bu şanlı tarihi yazanların bizlerin geleceği için kendi geleceklerini feda ettiklerini asla unutmayacağız. Bu zafer bizlere gururla birlikte ağır bir sorumluluk da yüklemektedir. Bu sorumluluk vatan için çalışmak, daha çok çalışmaktır. Vatan aşkının tek karşılığı da budur.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Aydın Valisi Kerem Al: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER