Aydınlı uzmanlar Benin Cumhuriyetinde pamuk eğitimi

Aydınlı uzmanlar Benin Cumhuriyetinde pamuk eğitimi verdi


AYDIN (A.A) - Aydının Nazilli ilçesinde bulunan Pamuk Araştırma İstasyonundan bir heyetin Benin Cumhuriyetine giderek pamuk eğitimi verdiği bildirildi.
     Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürü Sadettin Öztürk, Benin Cumhurbaşkanı Boni Yayinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi sırasında konunun gündeme geldiğini, Aydından bir heyetin Benine giderek 14-21 Temmuz tarihleri arasında temaslarda bulunduğunu kaydetti.
     Öztürk, Nazilli heyetinin Benin temasları sırasında Türk yatırımcılara çağrı da bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Temaslar sırasında istasyonumuz uzmanlarından Dr. Oktay Erdoğan, pamuk ile ilgili seminer vermiştir. Türk heyeti ile Benin heyeti toplantı gerçekleştirmiştir. Daha sonra heyet ülkede pamuk üretiminin yüzde 60ını oluşturan Alibori ve Borgu bölgelerine gitmiştir. Gidilen bölgelerde, pamuk bitkilerinin taraklanma sonu ve çiçeklenme başlangıcı döneminde olduğu saptanırken, pamuk hastalık ve zararlılarıyla ilgili olarak gözlem ve değerlendirmelerde bulunulmuştur. Ayrıca Türk yatırımcılarından Beninde zirai ilaç ve gübre fabrikası kurmaları istenmiştir.
    
     Muhabir : Bahattin Albayrak / Gökmen Şireci / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydınlı uzmanlar Benin Cumhuriyetinde pamuk eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER