Ayvalıka Yunanlı ilgisi

Ayvalıka Yunanlı ilgisi -Deniz ulaşımı sağlayan iki firmanın, Ocak ayından bu yana, Midilli-Ayvalık arasında, 30 bin 204 yolcu taşıdığı bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Deniz ulaşımı sağlayan iki firmanın Ocak ayından bu yana Midilli-Ayvalık arasında 30 bin 204 yolcu taşıdığı bildirildi.
     Ayvalık Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunanistandaki ekonomik durgunluk ve krize rağmen limana gelen turist sayısı, Ayvalık esnafını memnun ediyor.
     İlçede deniz ulaşımı sağlayan iki firma, ocak ayından bu yana Midilli-Ayvalık arasında 30 bin 207 yolcu taşırken, bunların yüzde 80ini Yunan turistler oluşturuyor.
     Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, belediye tarafından yaptırılan Ayvalık Hudut Deniz Kapısı binasının Yunanistandan deniz yoluyla Ayvalıka gelenlerin sayısında önemli artışa yol açtığını, aynı zamanda gümrük işlemlerinin daha modern koşullarda yapıldığı ortamın turistleri memnun ettiğini bildirdi.
     Midilliden Ayvalıka gelenlerin yüzde 80ini Yunan, geri kalanını ise Yunanistana ziyaret için gelerek Türkiyeye de geçen Avrupalı turistlerin oluşturduğunu belirten Türközen, Yeni liman binamızdan, inme-binme, gümrük, bekleme sürelerini daha konforlu ve iyi ortamda geçirmeleri nedeniyle turistler memnun dedi.
     Türközen, durgunluk ve kriz olmasına rağmen Perşembe günü kurulan Ayvalık pazarına Yunanlıların halen büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ayvalıka Yunanlı ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER