Ayvalıkta Aryalardan Türkülere bale gösterisi

Ayvalıkta Aryalardan Türkülere bale gösterisi -Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Aryalardan Türkülere adlı bale gösterisi 3-5 Temmuzda sahnelenecek


BALIKESİR (A.A) - Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen görsel bir şölenin sunulacağı Aryalardan Türkülere adlı bale gösterisi, 3-5 Temmuzda sahnelenecek.
     Ayvalık Belediyesinden alınan bilgiye göre, Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Ayvalık Belediyesi, bu yıl ilçede ilk kez ortaklaşa bir gösteri sunacak.
     Opera ve bale ustalarının, dansçıların bir arada sergileyeceği, çeşitli yörelerden derlenen türküleri içeren Aryalardan Türkülere adlı görsel müzikli şölen, 3-5 Temmuzda saat 21.00de Amfiyatroda gerçekleştirilecek.
     Farklı bir konseptte yapılacak gösterinin bölümleri şöyle:
     This your life (bu sizin yaşamınızdır); Koreografisi Young Soon Hueye, müzikleri Astor Piozalla ve Jacobo Gadee ait olan eserde dansçıların orkestra eşliğinde tiyatral yeteneklerini dans ile birleştirecekleri ve izleyicinin kendi yaşamlarından da kesitler bulabileceği gerçek yaşam hikayeleri sunulacak.
     Semah; Koreografisi Binnaz Dorkipe, müzik Hüseyin Albayraka, kostüm tasarımı Binnaz Dorkipe ışık düzeni Fuat Göke ait. İnsanın maddi dünyadan uzaklaşarak kendi maneviyatıyla yüzleşmesini konu alan bir gösterim.
     In Fusion; Bach müziğinin güçlü ritmiyle buluşan eserin koreografisi, dekor tasarımı ve kostüm tasarımı Annabelle Lopez Ochoaya ait.
    
     Muhabir : Zafer Akpınar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Ayvalıkta Aryalardan Türkülere bale gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER