Ayvalıkta Sualtı Değerleri ve Turizm Sempozyumu

Ayvalıkta Sualtı Değerleri ve Turizm Sempozyumu sona erdi -Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Azaz: -Ayvalık kıyıları, zengin sualtı faunası, keşfedilmeyi bekleyen batıkları ve sahip olduğu kırmızı mercanlarıyla ayrıcalıklı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Üniversitesinin (BAÜ) 20. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde Ayvalık Meslek Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilen Sualtı Değerleri ve Turizm Sempozyumu sona erdi.
     BAÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, üç gün süren sempozyumda yapılan konuşma ve sunumlarda, başta Ayvalık olmak üzere ülkenin değişik bölgelerinin deniz biyoçeşitliliği, cansız kaynaklar, denizlerde kirlenme ve çevresel kalite ile sualtı turizmi konuları ele alındı.
     Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve BAÜ Ayvalık MYO Müdürü Prof. Dr. Dilek Azaz, Ayvalık kıyılarının, zengin sualtı faunası, keşfedilmeyi bekleyen batıkları ve sahip olduğu kırmızı mercanlarıyla ayrıcalıklı bir konumda bulunduğunu bildirdi.
     Ayvalık yöresinin en önemli iki öğesi olan sualtı değerleri ve turizmin, konusunda uzman bilim insanları tarafından sunumlar çerçevesinde değerlendirildiğini anlatan Azaz, sempozyumun diğer bilimsel etkinliklerden ayrılan yanının, farklı disiplinlerde faaliyet gösteren bilim insanları tarafından, disiplinler arası konuların sunulması, değerlendirilmesi ve tartışılması olduğunu vurguladı.
     Azaz, sempozyumda sunulan bilimsel çalışmaların, uygulamaya yönelik katma değer içeren, niteliği yüksek bildirilerden oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Sempozyumun ana teması olarak Ayvalık yöresinde turizm faaliyetleriyle sualtı değerlerinin paralel olarak geliştirilerek korunması olduğu ifade edilebilir. Nitekim sempozyumda sunulan bildirilerde, Ayvalık yöresinde turizm faaliyetlerinin geliştirilebilmesi için sualtı flora ve fauna çeşitliliğinin korunarak sürdürülebilirliği üzerinde durulmuştur. Sempozyum ana temasının uygulanabilirliği konusunda, Ayvalık yöresinde sürdürülebilir turizm çeşitlerinin geliştirilmesinin gerekliliği vurgulanmıştır. Sempozyumda, Ayvalık yöresinde arzu edilen niteliksel ve niceliksel sürdürülebilir turizm faaliyetlerine ulaşılabilmesi için eko-turizm, sualtı turizm ve gastronomi turizmine odaklanılmasının gerekliliği, bilimsel oturumlar sonucunda ortaya çıkarılmıştır.
     Sempozyuma, Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Arslan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ile çok sayıda bilim adamının katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir : Zafer Akpınar / Haluk Yüksel
     Yayıncı : J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Ayvalıkta Sualtı Değerleri ve Turizm Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER