Azerbaycanın bağımsızlığının 21. yıldönümü

Azerbaycanın bağımsızlığının 21. yıldönümü -TBMM Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ünüvar: -Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik anlatılamaz, başka ülkeler tarafından da anlaşılamaz


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili, TBMM Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik anlatılamaz, başka ülkeler tarafından da anlaşılamaz dedi.
     Ünüvar, Azerbaycanın bağımsızlığının ilanının 21. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, 18 Ekim tarihinin çok önemli olduğunu, bu tarihte kardeş ülkenin bağımsızlığını kutladığını belirtti.
     Dünyada birbirini en iyi anlayabilen iki ülkenin Azerbaycan ve Türkiye olduğunu, bunun dil, kültür ve dinin aynı olmasından kaynaklandığını anlatan Ünüvar, Ne biz onlara misafir olduğumuzda yabancılık çekiyoruz, ne de onlar bize geldiğinde. Bizler kardeşiz, aramızda kan bağı var, birimizin tırnağı acısa diğerimiz üzülürüz ifadelerini kullandı.
     Ulusal arenada her sahada birbirine sahip çıkan iki ülkenin sadece Azerbaycan ve Türkiye olduğunu kaydeden Ünüvar, şunları kaydetti:
     Aslında dostluk yanlış bir kelime, dostluk sonradan tanışanlar arasında bir kavram, biz kardeşiz doğuştan birbirimizi tanır, severiz. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik anlatılamaz, başka ülkeler tarafından da anlaşılamaz. Son dönemde oluşan gelişmeler gösteriyor ki Azerbaycan ve Türkiye sürekli dünyada bazı ülkelerin hedefinde ve sürekli bizim üzerimizden oyunlar oynanmakta. Ama iki ülkede çok şükür ki bu oyunların farkında ve birbirine her fırsatta, kardeşlerin bir birine sahip çıktığı gibi sahip çıkıyor. Azerbaycan zengin petrol ve doğal kaynakları, tarıma son derece uygun arazileri ile Kafkasların en büyük ekonomik potansiyeline sahip ülkesidir. Bu ülkemizin kardeşimiz olması bize gurur vermektedir. Türkiye ve Azerbaycanın stratejik konumu ve zenginlikleri her zaman dünyada dikkatleri çekmekte ve iki ülke üzerindeki oyunları artırmaktadır.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Azerbaycanın bağımsızlığının 21. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER