Azerbaycanın tarihi şehirlerinden Şeki ve Konyanın

Azerbaycanın tarihi şehirlerinden Şeki ve Konyanın Meram ilçesi "kardeş şehir" oldu -Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı:"Kardeşliğimiz kağıt üzerinde kalmayacak" (Görüntülü-Fotoğraflı)


KONYA (A.A) - Azerbaycanın tarihi şehirlerinden Şeki ve Konyanın Meram ilçesi kardeş şehir oldu.
     Şekinin 2700. kuruluş yılı dolayısı ile düzenlenen etkinlikler kapsamında Şeki ve Meram arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.
     Şeki Belediye Başkanı Fikret Ceferov ve Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı arasında imzalanan protokolün ardından AA muhabirine açıklama yapan Başkan Dr. Serdar Kalaycı, Azerbaycanın kadim şehirlerinden Şeki ile kardeş şehir anlaşması yaptıkları için mutlu olduklarını ve bu kardeşliğin kağıt üstünde kalmayacağını bildirdi.
     Anlaşmanın her iki ülkeye de hayırlara vesile olmasını dileyen Kalaycı, "Yaptığımız bu protokol yapacağımız sosyal yönlü işbirliğinin başlangıç nişanesi olacaktır. Bosnanın Hadzici Belediyesi ile de kardeş şehir anlaşmamız var. Orada park ve sağlık merkezi yaptırdık. Ekimde açılışlarını yapacağız. Ayrıca Bosnada çok sayıda kişiye çeşitli alanlarda mesleki eğitim veriyoruz. Aynı faaliyetleri Şekide de yapacağız. İki kardeş ülkenin tarihi bağları da derin. 1918 yılında Bakünün kurtuluşu için canlarını feda eden Kafkas İslam Ordusu askerlerinin Şekide şehitliğinin bulunması, bu yerlerin bizim için olan önemini bir kez daha artırıyor. Mehmet Zahit Kotku Hazretlerinin Şekili olması bizim için ayrıca bir önem taşıyor. Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile birçok benzerlikleri bulunan Meram ve Şeki belediyeleri ortak çok işler yapacaktır. Kardeşliğimiz kağıt üzerinde kalmayacaktır" diye konuştu.
     Etkinlikler kapsamında Meram Belediyesi halkoyunları ekibinin, tarihi Han Sarayı önünde yapmış olduğu gösteri Şekililer tarafından ilgi ile izlendi ve ekip, dakikalarca alkışlandı.
     Gösteri sonrasında Şeki Valisi Elhan Usubov, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycıya plaket, Kalaycı da Usubova semazen biblosu hediye etti.
    
     Muhabir : Ruslan Rehimov
<< Önceki Haber Azerbaycanın tarihi şehirlerinden Şeki ve Konyanın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER