Aziziyede çevre düzenlemesi çalışmaları

Aziziyede çevre düzenlemesi çalışmaları


ERZURUM (A.A) - Aziziye Belediyesi, Dadaşkent Milli Egemenlik Caddesindeki bina aralarındaki boşluklara gül dikti.
     Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, sonbahar ve kış mevsiminde dikilen meilland güllerinin yaz mevsiminde güzel görüntüler oluşturacağını belirtti. Cengiz, ilçeyi güzelleştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Kış mevsiminin ortasında bulunmamıza rağmen bir yandan karla mücadele çalışması yapıyor, diğer yandan önümüzdeki sezona hazırlanıyoruz. Geride bıraktığımız yaz sezonunda Dadaşkent Milli Egemenlik Caddesindeki bina boşluklarında çalışmalar yaptık. Bordürlerini değiştirerek, çitlerle çevirdik. Şimdi İstanbuldan temin ettiğimiz meilland güllerinin dikimini yapıyoruz. Yaz sezonunda kavşak ve refüjlerde açan kırmızı güller, artık bina boşluklarında da açacak. Milli Egemenlik Caddesi bu yaz sezonunda daha çağdaş bir görünüme kavuşacak.
     Cengiz, Yılda ortalama 4-5 bin adet ağaç, 20 bin civarında mevsimlik çiçek ve 4 bin adet meilland gülü ile lale soğanı dikimi yapıyoruz. Aziziyeyi parkı, bahçesi, caddesi, sokağı ve yeşil alanlarıyla örnek bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Aziziyede çevre düzenlemesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER