Baba

Baba-oğul, geri dönüşüm pres makinesi üretiyor -Erzincanda makine mühendisi bir baba-oğul, 4 kişiyi istihdam ettikleri atölyelerinde ürettikleri geri dönüşüm pres makinelerini bazı Avrupa ülkelerine ve Tunusa ihraç ediyor


ERZİNCAN (A.A) - Barış Yalçınkaya - Erzincanda makine mühendisi bir baba-oğul, 4 kişiyi istihdam ettikleri atölyelerinde ürettikleri geri dönüşüm pres makinelerini bazı Avrupa ülkelerine ve Tunusa ihraç ediyor.
     Erzincan Sanayi Sitesindeki atölyesinde makine mühendisi oğlu Levent İpek (31) ile omuz omuza verip çalışan makine mühendisi Fehmi İpek (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul yıllarında babasının atölyesine gittiğini ve mesleği orada öğrendiğini söyledi.
     Üniversite tahsilini de makine mühendisliği üzerine yaptığını anlatan İpek, 1974 yılından bu yana bu meslekle uğraştığını belirterek, Burada geri dönüşüm üzerine makineler yapıyoruz. Daha çok hidrolik makineleri yapıyoruz. İlk olarak İngiltereye sonra Almanya ve Tunusa makinelerimizden gönderdik. Almanyadan gelen birisine 4 ülkenin temsilciliğini, bayilik verdik. İstenilen doğrultuda makineleri yapıp gönderiyoruz. Burada iyi teknoloji kullanarak, iyi fikir yürüterek, kaliteli malı ucuza mal ederek, Avrupaya satma şansımız var dedi.
     Makine mühendisi Levent İpek ise Tunus, İngiltere ve Almanyaya makine ihraç ettiklerini, Almanyadaki bayi üzerinden de Avusturya, İsviçre, Belçika ve Hollandaya ürün gönderdiklerini ifade etti.
     Babasıyla birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İpek, Babam yaptığı makineleri yurt içinde satıyordu. Ben de okulu bitirip buraya geldim. Daha sonra yurt dışına tanıtımımızı yaptık. Yurt dışına açılıp ihracata başladık. Tabii buradaki maliyetler Avrupaya göre yarı yarıya daha hesaplı. Buradan Avrupaya yarı fiyatına makine satabiliyoruz. Ürettiğimiz makineler genel hurda paketleme presi, yani metallerin geri dönüşümü. Geri dönüşüm metallerinin ocaklarda eritilebilmesi için sıkıştırılmaları gerekiyor. Bu metalleri paketleyen, sıkıştıran presleri üretiyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER