Babaeski Belediye Başkanı Hacı:

Babaeski Belediye Başkanı Hacı: -Güvenlik kamerası sistemi olmayan binalara inşaat ruhsatı ve oturma izni verilmeyecek


KIRKLARELİ (A.A) - Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, güvenlik kamerası sistemi olmayan binalara inşaat ruhsatı ve oturma izni verilmeyeceğini bildirdi.
     Hacı, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede yeni yapılacak binalarda, meclis kararıyla güvenlik kamerası sisteminin bulunması zorunluluğu getirdiklerini belirtti.
     Güvenlik kamera sistemlerinin hırsızlık ve asayiş olaylarının azalmasına yardımcı olduğunu aktaran Hacı, şunları kaydetti:
     Babaeski, Trakyada asayiş olaylarının en az yaşandığı ilçelerden biridir. Göç nedeniyle son zamanlarda küçük hırsızlıklar ve bir takım asayiş olaylarının artmaya başladığını gözledik. Gelecekte daha büyük olaylar yaşanmaması için güvenlik sistemi montajını zorunlu hale getirdik.
     Yeni yapılacak binalarda güvenlik kamerası sistemi olması zorunludur. Güvenlik kamerası sistemi olmayan binalara inşaat ruhsatı ve oturma izni verilmeyecek.
     Kararla vatandaşların evlerinde gönül rahatlığıyla oturabileceğini ifade eden Hacı, Avrupadaki birçok ülkede güvenlik kamerası sisteminin uygulandığını bildirdi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Babaeski Belediye Başkanı Hacı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER