Baca temizlik firmalarına yetki belgesi uyarısı

Baca temizlik firmalarına yetki belgesi uyarısı


ESKİŞEHİR (A.A) - Doğalgaz kullanılan sistemler hariç tüm binaların ısıtma sistemlerine ait bacaların ve yemek pişirilen topluma açık iş yerlerindeki yağlı kanalların, temizliğini yapacak firmalar için zorunlu olan Baca Temizleme Uygunluk Belgesi almaya istekli firmaların Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına başvurmaları gerekiyor.
     Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, baca yangınlarının önüne geçmek amacıyla geçtiğimiz ay onaylanarak yürürlüğe giren Baca temizleme ve Denetim Yönergesi uyarınca baca temizliği yapmak isteyen firmaların Baca Temizleme Uygunluk Belgesi almaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından verilecek belgeyi alan özel şirketlerin yapacağı temizlik işleri, İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından denetlenecek.
     Sıvı ve katı yakıtlı kazanların bacalarının altında bir kurum temizleme menfezi bulunması ve yılda 2 defa temizlenmesi gerekiyor. Ayrıca, odun ve kömür gibi katı yakıtlarla yüksek oranda is bırakan yakıt kullanıldığı taktirde boruların ayda bir, bacaların ise iki ayda bir temizlenmesi gerekiyor.
     Baca temizlik işlerinin mutlaka Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek olan Baca Temizleme Uygunluk Belgesine sahip olan şirketlere yaptırılması ve temizlik işlemi sonunda fatura alınmasının şart olduğu bildirildi.
     Baca temizleme uygunluk belgesi alacak olan firmalar www.eskisehir-bld.gov.tr adresinden yayınlanacak.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Baca temizlik firmalarına yetki belgesi uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER