Badminton: Avrupa Gençler Şampiyonası

Badminton: Avrupa Gençler Şampiyonası -Şampiyonanın açılış töreni yapıldı


ANKARA (A.A) - Avrupa Gençler Badminton Şampiyonasının açılış töreni yapıldı.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla ASKİ Spor Salonunda gerçekleşen şampiyonanın açılış törenine, Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ve Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik katıldı.
     Kocatepe, 31 Mart tarihine kadar sürecek ve 38 ülkeden yaklaşık 400 sporcu, antrenör ve idarecinin katıldığı şampiyonanın, artık organizasyonlar ülkesi dediği Türkiyenin, 2020 Olimpiyatlarına gidiş yolundaki önemli duraklardan birisi olduğunu dile getirdi.
     Kocatepe, Biz artık bu tür organizasyonları yerel yönetimlerin desteğiyle yapıyoruz. Daha birçok belediye de Avrupa ve dünya şampiyonalarına sponsor olduktan sonra 2020 Olimpiyatlarının ülkemizde yapılmaması için hiç bir sebep yok diye konuştu.
     Federasyon başkanı Özmekik ise 2012 yılında Neslihan Yiğitin, olimpiyatlarda Türkiyeyi temsil eden ilk sporcu, 2011 Avrupa Gençler Şampiyonasında Özge Bayrak ve Emre Lalenin teklerde üçüncü, 2009 ve 2011 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasında da Türkiyenin, takım halinde 3üncü olduğunu hatırlattı. Özmekik, uluslararası başarıları devam ettirmek istediklerini belirtti.
     Özmekik, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiörende inşa edilmesi planlanan Olimpiyat Hazırlık Merkezinin de tamamlanmasıyla hedeflerinin, yalnızca olimpiyatlara katılmak değil, Avrupa, dünya şampiyonaları ve olimpiyatlardan, şampiyonlar çıkarmak olduğunu söyledi.
     Açılışta, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da mini bir konser verdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Badminton: Avrupa Gençler Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER