Bafralı çeltik üreticileri ürünlerini TMOya vermek

Bafralı çeltik üreticileri ürünlerini TMOya vermek istiyor


SAMSUN (A.A) - Bafra ilçesinde Çeltik üreticileri mahsullerini TMOya vermek istediklerini söylediler.
     Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 60 randımanlı çeltik ton fiyatını bin 165 lira olarak açıklamasının ardından TMOya ürün vermek isteyen Bafralı çiftçiler, TMOnun, çeltik 60 randımanlı olacak ve 15 rutubet değerini geçmeyecek şartı ile karşılaştı.
     Bafralı çeltik üreticileri, rutubet değeri 15,1 olsa bile TMOnun çeltik alımı yapmadığını belirterek, Bizim çeltiğimizin nem oranı an az 15,5 ile 16,5 arasında. Tüccarların ise rutubet değerleri 16 ile 17 derece. Biz de düşük fiyatla ürünümüzü tüccara vermek zorunda kalıyoruz. Ürünümüzün para etmesi için TMOnun almasını istiyoruz dedi.
     Madenoğlu Pirinç Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Maden de çeltik fiyatlarının ton başına 800 lira ile bin lira arasında değiştiğini ifade ederek, 16 rutubet oranına kadar çeltik alabiliyoruz. 16dan sonrasını biz alamıyoruz. Şimdi TMO alıma başladı ama günlük 50 ile 100 ton arasında alıyor o da ayda 3 bin ton yapar. Bafrada yaklaşık 100 bin ton çeltik üretiliyor. Yani 3 bin ton çeltik hiç bir şey değil. Bu da piyasayı etkilemiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Uncu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Bafralı çeltik üreticileri ürünlerini TMOya vermek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER