Bağırsaktan mesane

Bağırsaktan mesane -Adıyamanda, bağırsağından mesane yapılan hasta sağlığına kavuştu


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, bağırsağından mesane yapılan hasta sağlığına kavuştu.
     Kentte yaşayan 54 yaşındaki Nuriye Sönmez yaklaşık 3 yıl önce mesanesinden rahatsızlandı. Yapılan tetkiklerde mesanesinde tümör oluştuğu tespit edilen Sönmez, aradan geçen sürede 8 ameliyat geçirmesine rağmen iyileşemedi.
     Son alarak Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatla mesanesi alınan Sönmez, bağırsağından yapılan mesaneyle sağlığına kavuştu.
     Ameliyatı gerçekleştiren Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hacı Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu ameliyatın Türkiyede ender yapılan ameliyatlardan biri olduğunu söyledi.
     Hastanın mesanesinde oluşan tümörün yayılması üzerine açık ameliyatın gerekli hale geldiğini ifade eden Polat, şunları kaydetti:
     Hasta bize geldiğinde tümör, mesane bölgesine tamamen yayılmıştı. Daha önceki merkezler de hastaya mesane yerine ürostomi dediğimiz dışardan torba önerildiği için hasta bunu kabul etmedi. Biz de hastaya bağırsaklarından yeni bir mesane yapmayı önerdik. Hastanın bunu kabul etmesi üzerine tıp dilinde radikal sistektomi dediğimiz bir ameliyat gerçekleştirdik. Yaptığımız işlemde hastanın idrar torbasını, rahmini ve yumurtalıklarını aldık ve yerine bağırsaklarının 70 santimlik kısmıyla yeni bir mesane oluşturduk. Şu an hastamız çok iyi. Kendisini birkaç gün daha hastanede yatırıp sonra taburcu edeceğiz.
     Hastanın oğlu Cengiz Sönmez ise annesinin yaklaşık 3 yıldan bu yana mesane tümörüyle mücadele ettiğini ifade ederek, Annemi daha önce Ankaraya götürdük orada mesanesi alınıp torba konulacaktı. Kabul etmedik. Ondan sonra doktorumuza getirdik. Doktor bey böyle bir ameliyatı yapabileceğini söyledi. Çok şükür ameliyat başarılı geçti ve annemin durumu şimdi çok iyi diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Bağırsaktan mesane Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER