Bakanlar Günay ve Çelik, Harranda

Bakanlar Günay ve Çelik, Harranda -Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: -Pazartesi günü yeni bir armağanı Türkiyeye tanıtmaya çalışacağız


ŞANLIURFA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hatayda bir höyükte gün yüzüne çıkarılan Hitit dönemine ait heykelin ardından pazartesi günü yeni bir eserin tanıtımı yapacaklarını bildirdi.
     Günay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfanın Harran ilçesini ziyaret etti. Burada Ulu Cami, sur dibi ve Yakup Kuyusu çevre düzenleme çalışmalarını inceleyen Günay ve Çelik, Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercandan faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.
     Dünyanın ilk İslam üniversitesinin kalıntılarını inceledikten sonra Harran Kalesi önünde, ilçede yapımı tamamlanan projelerin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada yaptığı konuşmada, Harrana geçen yıl yaptığı bir gezide gördüğü manzaranın kendisini üzdüğünü söyledi.
     Vali Celalettin Güvençe Şanlıurfada göreve başlarken Harrandaki tarihi dokunun korunması ve temizlik konusunda talimat verdiğini hatırlatan Günay, şunları kaydetti:
     Biz Şanlıurfada çeşitli yerlerde çok güzel işler yapıyoruz ama Harran dünyada bilimin merkezi. Dünyanın büyük üniversitelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Harranı bakımsız sokaklarından, çamur, kanalizasyon akar biçimde, toprak toz içine terk etmek bizim yaradana karşı sorumluluğumuzdur. Sadece vatanımıza burada yaşayan insanımıza karşı değil, bize bu toprağı emanet eden yaradana karşı kusurdur anlayışıyla yola çıktık. 1 yıl içerisinde Allaha şükürler olsun tozdan kurtulmuş vaziyetteyiz. Bir ölçüde yepyeni eserlerle yüz yüze gelmeye başladık.
     Konuşmasının son bölümünde Hatayda Tell Tayinat Höyüğünde bulunan Hitit dönemine ait heykele de değinen Günay, Şimdi buradan söylüyorum, yarın Ankaraya dönüyoruz. Pazartesi günü öğleden sonra Bakanlar Kurulu toplantısı var. Pazartesi günü yeni bir armağanı Türkiyeye tanıtmaya çalışacağız. Bu da çok özel, şu an nereden geldi, nereden bulundu, bunu bana sormayın ama pazartesi günü öğleden itibaren ajansları dikkatle takip edin diye konuştu.
    
     -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik-
    
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Harranın, tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri ve bereketli hilal olarak adlandırılan bölgenin merkezinde yer aldığını söyledi.
     Çelik, Harranın sıradan bir şehir olmadığını geçmişiyle, bugünüyle, geleceğiyle Türkiyenin siyasetinde, ekonomisinde, tarımında, turizminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
     Harranda yapılması planlanan yatırımların kalıcı olması gerektiğini aktaran Çelik, Atacağımız adımlar bir planın ürünü olmalı. Yoksa biz Harranlının ağzına bir bal çalıp seçimi, mevsimi, bu ayı kurtarmak gibi bir yaklaşım içerisinde olursak geçmişte yapılan yanlışlığa düşeriz. Bundan dolayı dosdoğru yola çıktık ve bu yolda her gün önemli mesafeler aldığımızı buradan söyleyebilirim şeklinde konuştu.
     Bakanlar Günay ve Çelike Harran ziyareti sırasında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek ile Kaymakam Serkan Keçeci daire amirleri eşlik etti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bakanlar Günay ve Çelik, Harranda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER