Bal üreticileri, teşhir uygulamasından memnun

Bal üreticileri, teşhir uygulamasından memnun -Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Kara: Vatandaşlarımız artık bu tür ballara rağbet göstermiyor. Bal alırken güvendiği markalardan veya bal üreticileri birliklerinden temin


DÜZCE (A.A) - Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Kara, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca taklit ve tağşiş üretim yapan gıda firmalarının teşhir edilmesine ilişkin, Vatandaşlarımız artık bu tür ballara rağbet göstermiyor. Bal alırken güvendiği markalardan veya bal üreticileri birliklerinden temin etme gayreti içine girmişlerdir dedi.
     Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlığa çok faydası olan balın son zamanlarda olumsuz haberlerle gündeme geldiğini anlattı.
     İlgili bakanlığın teşhir ettiği bazı bal markalarının mısır şurubu olduğunun tespit edildiğini vurgulayan Kara, Bunun ortaya çıkmasıyla halkımızın ballara karşı olan ön yargısı maalesef biraz daha artmıştır. Halkımız bal ihtiyacını ucuz ballardan yana kullandığı için arıcılarımız, büyük gayretlerle üretmiş oldukları balları pazarlamakta zorlanmaktadır diye konuştu.
     Kara, gıdada taklit ve tağşiş üretim yapan firmaların teşhir edilmesi sayesinde vatandaşların artık bu tür ballara rağbet göstermediğine dikkati çekerek, Bal alırken güvendiği markalardan veya bal üreticileri birliklerinden temin etme gayreti içine girmişlerdir ifadesini kullandı.
     Bal üreticileri birliklerinin tüm il ve ilçelerde kurulduğuna vurgu yapan Kara, halkın ihtiyacı olan kaliteli ve sağlıklı balları üretmeye devam ettiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Akif Karslı - Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bal üreticileri, teşhir uygulamasından memnun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER