Bala Meslek Yüksekokulu Polatlıya taşınıyor

Bala Meslek Yüksekokulu Polatlıya taşınıyor


ANKARA (A.A) - Hacettepe Üniversitesi Bala Meslek Yüksekokulu Polatlıya taşınıyor.
     Hacettepe Üniversitesi Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Karayiğit, yaptığı açıklamada, Bala Meslek Yüksek Okulunun teknik imkansızlıklar nedeniyle 2012 - 2013 eğitim öğretim yılı itibariyle faaliyetini Polatlıda sürdüreceğini söyledi.
     Bala Meslek Yüksek Okulunun bazı sorunları olduğunu ve o sorunların çözülemediğini belirten Karayiğit, şunları kaydetti:
     Üniversitemiz Yönetim Kurulunun aldığı karar, Baladaki eğitim ve öğretimin Polatlıda devam ettirilmesi yönünde. Önümüzdeki haftadan itibaren Baladaki eğitim öğretim Polatlıda devam ettirilecek. Mobilya Dekorasyon, Elektronik Teknolojisi ve Bilgisayar Programcılığı olmak üzere 3 programımız, Yaklaşık 300 öğrencimiz var. Yeni gelen öğrencilerimizde artık Polatlı Meslek Yüksekokulunda eğitim öğretime devam edecekler.
     Karayiğit, ayrıca Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu olarak Raylı Sistemler Okulu açmak için çaba sarf ettiklerini, başvurularının rektörlük ve senato onayından geçtiğini ve YÖKün onayına sunulduğunu belirtti.
     İlk aşamada Raylı Sistemler Teknolojisi, Raylı Sistemler Elektronik Teknolojisi, ilerleyen zamanlarda da Yol Teknolojisi Bölümlerini açmak istediklerini söyleyen Karayiğit, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. A. Murat Tuncer ve Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelikin Polatlıyı Raylı Sistemler Merkezi oluşturmak için çaba sarf ettiğini, Polatlı için çok büyük fırsat olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Ali Tuna / Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Bala Meslek Yüksekokulu Polatlıya taşınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER