Balıkçılar Vira Bismillah diyecek

Balıkçılar Vira Bismillah diyecek -Giresun Valisi Şahin, bu gece denizlerde başlayacak yeni avlanma sezonu öncesi Kumyalı Balıkçı Barınağındaki balıkçıları ziyaret etti


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, av yasağının ardından bu gece denize açılacak balıkçıları Kumyalı Balıkçı Barınağında ziyaret etti.
     Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, yeni av sezonunun son derece verimli geçerek balıkçıların önceki sezonlarda karşılayamadıkları ürünü bu sezon karşılayacaklarına inandığını söyledi.
     Geçen av sezonunda kent genelinde 30 bin ton gibi büyük bir rakamla avlanma gerçekleştiğine dikkate çeken Şahin, İnşallah bu sene daha fazla bekliyoruz. Giresun genelindeki 588 tekneyle denize açılan balıkçılarımız halkımızın balık ihtiyacını karşılayacaktır dedi.
     Şahin, Giresunda bir su ürünleri birliğinin bulunmadığını, kurulabilmesi için 2 dernek daha kurulması gerektiğini anlatarak, şöyle konuştu:
     Su ürünleri birliğinin kurulabilmesi için en az 7 dernek bulunmalıdır. Giresunda ise şuan 5 derneğimiz faaliyet göstermektedir. Deniz kenti Giresunda bir su ürünleri birliğinin olmaması hoş olmayan bir durumdur. Balıkçılarımız bu konuda ne yapmaları gerekiyorsa bir an önce yapmalıdır. Balıkçılarımız, yeni av sezonunda kanunlara uygun hareket etmelidir. Kanunlara göre belirlenen ebatlarda avlanmalar yapılmalıdır. Ebadının altında avlanma yapılmamalıdır. Bugüne kadar süregelen ben tutmazsam başkası tutacak felsefesi yanlıştır. Bu zihniyetle düşünerek denizde balıkların neslinin azalmasına yol açılmıştır. Artık balık nesli gün geçtikçe azalmaktadır. Karadenizde şu anda çeşit olarak geçmişte 70-80 balık çeşidi varken şimdi bu rakam tahminen 15-20ye düşmüştür. İlgili birimler bu konuda gerekli denetimleri yapacaktır. Denetim hiçbir zaman itimatsızlık değildir. Önemli olan başka bir alem olan denizdeki canlıların da hakkını korumaktır.
     Balıkçıların bereketli bir sezon geçirmesini dileyen Vali Şahin, bir teknedeki çanı çalıp Vira Bismillah diyerek sembolik olarak yeni av sezonunu açtı.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Balıkçılar Vira Bismillah diyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER