Balıkçıların yüzü hamsi ve istavritle güldü

Balıkçıların yüzü hamsi ve istavritle güldü -Ereğli açıklarında 80 ton hamsi ve 60 ton istavrit yakalanması balıkçıların yüzünü güldürdü -Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aydın: -İstavrit ve hamsi, balıkçı halinden İsta


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Ereğli ilçesi açıklarında 80 ton hamsi ve 60 ton istavrit yakalanması balıkçıların yüzünü güldürdü.
     AA muhabirinin Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Ereğli ilçesi açıklarında yakalanan 80 ton hamsi ile 60 ton istavritin balıkçı halinden İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Bursa, Konya ve Kocaeline sevk edildi.
     Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İmdat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 22 trol-gırgır olmak üzere toplam 278 balıkçı teknesi bulunduğu söyledi.
     Geçen yıl yakalanan 45 ton hamsi ile 32 ton istavritin bu sezon rekora koştuğunu ifade eden Aydın, Hafta sonu Ereğli açıklarında yaklaşık 8 bin kasa hamsi balığı yakalandı. Her kasa 10 kilogramdan toplam 80 bin kilogram yapıyor. Bu da 80 ton hamsi demektir. Aynı gün 6 bin kasa istavrit yakalandı. Her kasa 10 kilogramdan toplam 60 bin kilogram yapmaktadır. Yani 60 ton istavrit balığı yakalandı. Geçtiğimiz sezonda yakalanan hamsi miktarı 45 ton, istavrit ise 32 ton olarak kayıtlara geçmiştir. Balıklar, balıkçı halinden İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Bursa, Konya ve Kocaeline sevk edildi.
     İlçede yaklaşık 50 yıldır balıkçılık yapan 68 yaşındaki Mürsel Sarı da Ereğli açıklarında 15 gündür hamsi bolluğu yaşandığını belirterek, Vatandaş hem fiyattan memnun hem de balıktan memnun. Buranın yerli balığı olan hamsi, balıkçı esnafının yüzünü güldürdü. Balıkçı tezgahlarında hamsi balığı kilosu 5 liradan satılmaktadır. Ayrıca vatandaşlar istavrit, mezgit ve çinekopa ilgi gösteriyor. Hamsi bu yıl, geçen yıla oranla bol. Satışlarımız da güzel diye konuştu.
     Balıkçı tezgahlarında hamsi 5, istavrit ise 10 liradan satışa sunuluyor.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Balıkçıların yüzü hamsi ve istavritle güldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER