Balıkesirde tarihi konak Basın Müzesine dönüştürülecek

Balıkesirde tarihi konak Basın Müzesine dönüştürülecek


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirdeki tarihi Paşa Konağının Basın Müzesine dönüştürülmesi amacıyla çalışma başlatıldı.
     Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine başvurup, Karesi Mahallesindeki 300 yılık tarihi konağın Basın Müzesi olarak tahsis edilmesini talep etti.
     BGCnin talebi İl Genel Meclisinin toplantısında görüşülüp komisyona havale edildi.
     BGC Başkanı Ramazan Demir, basın yaşamında 126 yıllık tarihi geçmişe sahip Balıkesirde, eksikliği hissedilen Basın Müzesinin kurulması yolunda Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyeti Vakfı ile çalışma başlatıklarını söyledi.
     Cumhuriyetin ilk yıllarında gazete basımı için kullanılan makine ve araç gereçlerin yanında, geçmişten günümüze yayın yapan gazete nüshalarını sergilemeyi amaçladıkları müze projesiyle ilgili Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü nezdinde de girişimlerde bulunacaklarını bildiren Demir, Balıkesir Valiliği nezdinde yaptığımız ilk girişimler olumlu sonuç verdi. İl Genel Meclisinin de atıl durumdaki tarihi binayı Balıkesir için yeniden cazibe merkezi haline getirecek projemize duyarlı yaklaşacağına inanıyoruz dedi.
     Tarihi Paşa Konağı, mimarisi ve özellikle süsleme karakteristiğiyle Balıkesir evlerinin en görkemlilerinden biri durumunda bulunuyor.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirde tarihi konak Basın Müzesine dönüştürülecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER