Balıkesirde üniversite tercih merkezleri kuruldu

Balıkesirde üniversite tercih merkezleri kuruldu -Öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için kurulan merkezlere ilk gün 200 öğrenci geldi


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde üniversite tercihi yapacak öğrenciler için 3 ayrı noktaya tercih merkezi kuruldu.
     Sınav sonuçlarını açıklamasının ardından, öğrencilerin doğru tercih yapması için kurulan merkezlerde toplam 17 uzman rehber öğretmen hizmet veriyor.
     Yeşilay Balıkesir Şubesi ve bir dershanenin destekleriyle, Balıkesir Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından verilen hizmetten 5 bin öğrencinin yararlanması bekleniyor.
     Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Oral, yaptıkları uygulamayla, öğrencilerin daha bilinçli tercih yapmalarını amaçladıklarını ifade etti.
     Öğrencilerin daha doğru tercih yapabilmeleri için bu merkezlere mutlaka uğramaları gerektiğini vurgulayan Oral, Öğrenciler, genellikle tercih konusunda dershanelerden bilgi alıyorlar. Dershanelerde bu konuda uzman rehber hoca bulunmuyor. Farklı branşlardaki öğretmenler yeterli düzeyde ölçü ve değerlendirme bilmedikleri için öğrencileri yanlış yönlediriyorlar. Bu yıl bu yanlışlığı önlemek için böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik dedi.
     Öğrencilerin bu merkezlerde meslekleri de tanıdığını belirten Oral, Onlara yerleşebileceği en uygun bölümleri ve alanları anlatıyoruz. İlk gün merkezlerimizi toplamda 200 öğrenci ziyaret etti ve bilgiler aldı. Ayrıca 15 gün içinde toplamda 25 bin kişiye kısa mesaj yolu ile nasıl tercih yapmaları konusunda bilgiler verdik. Öğrenciler buradan edindikleri bilgiler doğrultusunda aileleri ile görüşüp tekrar geliyorlar, bir kaç görüşmenin ardından en sağlıklı tercihleri yapıyorlar diye konuştu.
     Oral, merkezlerin 3 Ağustosa kadar açık kalacağını, 6 Eylül İlk Öğretim Okulunda 6, Yeşilay Şubesinde 3 ve Rehberlik Araştırma Merkezinde ise 8 uzman öğretmenle hizmet verildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balıkesirde üniversite tercih merkezleri kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER