Balıkesirin asırlık Osman Dedesi vefat etti

Balıkesirin asırlık Osman Dedesi vefat etti -Kepsutta 107 yaşında ölen Osman Kabaoğlunun cenazesi, yaklaşık 70 yıl müezzinlik yaptığı camide kılınan namazın ardından toprağa verildi


BALIKESİR (A.A) - Kepsutta 107 yaşında vefat eden Osman Kabaoğlunun cenazesi, yaklaşık 70 yıl müezzinlik yaptığı camide kılınan namazın ardından toprağa verildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kimliğinde 1907 doğumlu görünen ancak nüfusa 1 yıl geç kayıt yapıldığı belirtilen Kabaoğlu, 8 yıldır yatalak hasta olarak tedavi gördüğü evinde yaşamını yitirdi.
     Balıkesirin en yaşlıları arasında olan Kabaoğlunun cenazesi, yaklaşık 70 yıl müezzinlik yaptığı bildirilen Kepsut Merkez Camisinde kılınan namazın ardından, belediye mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine, Kabaoğlunun en büyüğü 70 yaşında olan üç çocuğu, torunları, akrabaları, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Büyük oğlu Mustafa Kabaoğlu, babasının yaşıt olarak hiç arkadaşının kalmadığını belirterek, Cenaze törenine, müezzinlik yaptığı dönemlerde kendisinden bazı eğitimler alanlar katıldı. Babam ilçenin sevilen kişilerindendi. Cenazenin kalabalık olması bizi sevindirdi dedi.
     Bu arada cenaze törenine, yaklaşık 8 yıl Kabaoğluna evinde sağlık hizmeti veren Balıkesir Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi çalışanları da katıldı.
     Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Hekimi Dr. Özlem Baykal, Kabaoğlunun evde sağlık hizmetinden yararlanan ilk hastalarından biri olduğunu belirterek, Kendisinde yaşlılığa bağlı olarak kalp, idrar yollarında sıkıntı ve benzeri hastalıklar vardı. Çok şen bir insandı. Tarihi bilgisi çok fazla, bu konuda konuşur ve sohbet ederdik. Kendisi 2005 yılından beri ayda 2 defa ziyaret ettiğimiz bir hastaydı. Biz de sağlık birimi ekibi olarak ona son görevimizi yapıp cenazesine katılalım dedik. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun diye konuştu.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirin asırlık Osman Dedesi vefat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER