Balıkesir Belediye Meclisi toplandı

Balıkesir Belediye Meclisi toplandı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Belediye Meclisi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, Ayşebacı köyü Değirmenboğazı mevkisinde yapılan imar planlarında Kuzey Çevre Yolu güzergahının dikkate alınması yolundaki talebini MHP ve CHPli üyelerin oylarıyla reddetti.
     AK Parti grubunun, askıda bulunan imar planına itiraz süresinin henüz tamamlandığına ilişkin sürecin dikkate alınarak konunun komisyona havale talep edilmesi yolundaki önerisi ise kabul görmedi.
     Belediyenin Ayşebacı köyü Değirmenboğazı mevkisinde uyguladığı ve Belediye Meclisinin 7 Kasım 2012 tarihli oturumunda kabul gören 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar ve ilave revizyon imar planlarına Karayolları Genel Müdürlüğünün Kuzey Çevre Yolu güzergahının dikkate alınarak yeniden planlama yapılması yolundaki itirazı, Belediye Meclisinin dün akşamki oturumunda CHP ve MHPli üyelerin oylarıyla red edildi.
     Meclis toplantısına başkanlık eden Belediye Başkanı İsmail Ok, bölgedeki imar planları üzerine Karayolları ile mimar Cengiz Dikicinin itiraz gerekçelerinin okunmasın ardından yaptığı konuşmada, Kuzey Çevre Yolu bağlantısı Karayollarının önerdiği yerden yapılırsa, Balıkesiri geliştirmemiz mümkün değil ifadesini kullandı.
     Bölgedeki imar planı çalışmaları sırasında Karayolları ile Bursa Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun olumlu görüş verdiğini, ayrıca İmar Komisyonu ile Belediye Meclisinde oy birliğiyle kabul gördüğünü anımsatan İsmail Ok, Karayolları bir ileri, iki geri yaparak önceki verdikleri kararı tekzip etti. Siyasi baskı sonucu, kararını değiştirip itiraz etti. Bu ipe un sermektir dedi.
     Kuzey Çevre Yolu için en uygun kavşağın Şamlı Yolu kavşağı olduğu görüşünü tekrarlayan Ok, Karayollarının önerdiği bölgenin birinci sınıf tarım arazisi alanında kaldığına dikkat çekti. Ok, Ayrıca Balıkesirin gelişebileceği tek nokta bu bölge. Kuzey Çevre Yolunu buradan geçirirsek Balıkesirin geleceğini karartmış oluruz. Büyümesinin önüne set çekeriz. Biz bu imar palanıyla Balıkesirin Kuzey Batıya doğru gelişmesinin önünü açacağız. Bunu yapmazsak gelecek nesil bize beddua eder diye konuştu.
     Başkan Ok, şunları söyledi:
     Karayolları bizimle aynı görüşteydi. Ne olduysa oldu 2 gün içinde olumsuz görüş gönderdi. Nasıl 7.11.2011 tarihinde Balıkesir belediye meclisi her türlü kaygıdan uzak, her türlü birilerinin rant yada kişisel hesaplaşmalarını göz önünden bulundurmadan sadece Balıkesirin çıkarları için oy birliği ile oy kullandıysa bugünde kullanacaklardır. Şamlıyı kabul etmiyorsanız Ayşebacı kavşağı var oradan da yapabilirsiniz bunu. Ama amaç birilerinin Belediye Meclisi üzerinden bilek güreşi yapması, biz buraya alet olmak istemiyoruz. Bizi Balıkesir ve çıkarları menfaatleri ilgilendiriyor.
     Yapılan oylamada AK Parti grubunun 10 red oyuna karşılık MHP ve CHPli 17 üye, belediyenin yaptığı imar planının uygulanması yönünde oy kullandı.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Burak Akay
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Balıkesir Belediye Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER