BALKANSİAD, Balkanlara yayılacak

BALKANSİAD, Balkanlara yayılacak -Balkan ülkelerinden göç ederek Bursada yatırım yapan sanayici ve iş adamlarınca kurulan ve 15 ayda üye sayısı 227yi bulan BALKANSİAD, 11 Balkan ülkesinde de örgütlenmeyi hedefliyor -BALKANSİ


BURSA (A.A) - Balkan ülkelerinden göç ederek Bursada yatırımlar yapan sanayici ve iş adamlarınca kurulan ve 15 ayda üye sayısı 227yi bulan Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD), 11 Balkan ülkesinde de örgütlenmeyi hedefliyor.
     BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin henüz yeni kurulmasına karşın Balkan ülkelerinde ağırlığını hissettirmeye başladığını, çalışma ve toplantılarla, Türkiye ve Balkan ülkelerindeki iş dünyası arasında önemli bir köprü kurmayı başardıklarını söyledi.
     Derneğin 15 ay önce kurulduğunu, bu süreçte 5 sinerji toplantısı yapıldığını anlatan Şahin, bu programlarda genel sunumun ardından iş adamlarının bire bir toplantılar yapma imkanı bulduğunu söyledi. Şahin, bu toplantılarda gerek yatırım gerekse ihracat anlamında ciddi anlaşmalar sağlandığını belirtti.
     Şahin, 4-7 Nisan 2012 tarihlerinde, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) ve Bulgaristan Tolerantnost Belediyeler Birliği ile Bulgaristanda Varna 2012 İş Dünyası Buluşmasını düzenlediklerini hatırlatarak, üyelerinin ve Bulgar iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, ikili görüşmelerden de verimli dönüşler aldıklarını bildirdi.
     İkinci yurt dışı gezisiyle Yunanistana çıkarma yaptıklarına da değinen Şahin, Gümülcine ve Selanike yapılan gezilerde Yunan iş adamlarından oldukça yüksek bir katılım oldu. BALKANSİAD üyeleri ikili iş görüşmelerinde bulundu. 8 daldaki görüşmelerde iş anlaşmaları yapılarak Türkiyeye dönüldü dedi.
     Bursanın ve belki Türkiyenin en hızlı büyüyen SİADı olduklarını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     41 kurucuyla 15 ay önce kurduğumuz derneğin üye sayısı, seçici olmamıza rağmen kısa sürede 227ye çıktı. Denizli, İstanbul, Ankara, İzmir ve Denizliden de BALKANSİAD oluşumu ile ilgili talepler var. Ayrıca başta Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere 11 Balkan ülkesinde de örgütlenmemiz yönünde ciddi öneriler var. Bunları da değerlendiriyoruz. Önce Türkiyede örgütlenip federasyon, ardından da 11 Balkan ülkesinde örgütlenmeyi tamamlayıp uluslararası konfederasyon olmak gibi bir hedefimiz var. Ancak bunlar bugünden yarına gerçekleştirilecek şeyler değil.
     Şahin, yaptıkları iş görüşmeleri ve bağlantılarla Bursa ve Türk ekonomisine ciddi katkı sağladıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Bursada kurulmuş bir dernek olarak ata yadigarı ülkelere büyük önem gösteriyoruz. Bursada üyemiz iş adamlarını, 11 Balkan ülkesindeki sanayici ve iş adamlarıyla buluşturuyoruz. Amacımız Türkiyenin ve Bursanın ekonomik büyümesine destek vermek ve Bursalı iş adamlarına yeni iş sahaları açmak. 15 aylık bir derneğiz ama yıllardır faaliyet gösteren SİADlardan daha aktifiz. Potansiyelimizin farkındayız ve o nedenle önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Hedefimiz emin adımlarla hızlı büyümek. Pek çok alanda rakibimiz yok gibi.
     Nisan ayında Kosova ve Makedonyada da toplantılar düzenleyeceklerini bildiren Şahin, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Romanya ve Arnavutluk ile de yakın temaslar içinde olduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber BALKANSİAD, Balkanlara yayılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER