Bandırma Belediye Başkanı Pekel, Eğitim Destek

Bandırma Belediye Başkanı Pekel, Eğitim Destek Evinde


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Eğitim Destek Evinde eğitim gören öğrencilerin velileriyle nikah salonunda bir araya geldi.
     Pekel, burada yaptığı konuşmada, velilere, Eğitim yarışında en büyük gücü siz değerli ailelerimizden alıyoruz dedi.
     Eğitim Destek Evi ile başlattığımız bu eğitim mücadelemizde bizim için en büyük güç, bize inanan, güvenen ve çocuklarını teslim eden siz değerli ailelerimizin desteği olmuştur diyen Pekel, eğitim destek evinin, Bandırmanın dışında bölgeye ve hatta ülkenin ücra köşelerinde ihtiyacı olan okullara ulaşılmasında çok önemli bir işlevinin olduğunu söyledi.
     Anayasada eğitimde fırsat eşitliğinin ön planda olduğunu kaydeden Pekel, şöyle konuştu:
     Ancak uygulamada öylemi değil mi, yaşam içerisinde sizler birebir görmektesiniz. Belki kentimizde böyle bir sıkıntı söz konusu olmasa bile ülkemizin birçok noktasında buna benzer sıkıntıların hala devam ettiğini görmekteyiz. Çocukların gideceği okul, oturacağı sıra, aydınlatma ve ısınma problemlerini yaşadığı, kaynak kitap sıkıntısı yaşadığı ve bu nedenle çocuklarımızın yeterince bilgiyle donatılamadığı bir süreç söz konusu. Bizler bu noktada kentimizde de buna benzer bir sıkıntının oluşmaması adına Eğitim Destek Evimizle bu işe koyulduk. Bu çalışmanın kurumsal ve yasal bir düzene oturmasında emeği geçen başta Belediye Meclis üyemiz Mehmet Sert olmak üzere iki deneyimli yönetici arkadaşımız Yaşar Kırbıyık, Adem Altınsoy ile 5 branş öğretmenlerimizle her türlü engellemelere rağmen başarıyla yolunda ilerliyor.
     Pekel, 6, 7 ve 8. sınıflarda eğitim gören öğrenciler olmak üzere 3 ayrı şubede olmak üzere özellikle etüt çalışması yaptıklarını belirterek, Bizler burada çocuklarımızın başarısı için her türlü desteğe hazırız ve gereken neyse yapmaya devam edeceğiz şeklinde konuştu.
     Daha sonra veliler öğretmenlerle bir araya gelerek, öğrencilerin başarı durumları hakkında görüş alışverişinde bulundu
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bandırma Belediye Başkanı Pekel, Eğitim Destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER