Barınma evi, evsizlere sıcak yuva oldu

Barınma evi, evsizlere sıcak yuva oldu -Kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle ilgi gören Bursa Büyükşehir Belediyesi Barınma Evinde 168 kişinin kaldığı bildirildi


BURSA (A.A) - Kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle ilgi gören Bursa Büyükşehir Belediyesi Barınma Evinde, 168 kişinin kaldığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kış mevsimi boyunca evi olmayan ve sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşlara hizmet veren Ürünlüdeki barınma evi bu yıl açıldığı günden bu yana yaklaşık 280 kişiyi ağırladı. Barınma evi, 24 saat boyunca vatandaşların yemek, yatak, giyim, sağlık ve temizlik gibi tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
     Bilecikten Bursaya geldiğini ve bu yıl ilk kez barınma evinde kaldığını ifade eden barınma evinin sakinlerinden Ferdi Yavuz (30), anne ve babasının vefat ettiğini, küçük yaşlarından beri düzensiz bir hayat yaşadığını belirtti. Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sayesinde barınma evine ulaştığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Ben ilkokul mezunuyum. Yaşadıklarımdan dolayı düzenli bir işim ve yaşamım olmadı. Bursada barınma evinde ilk kez kalıyorum. Barınma evi çok güzel bir oluşum. Burada sadece Bursadan vatandaşlar kalmıyor, Vandan da Erzurumdan da farklı illerden de gelenler kalabiliyorlar. Bursalılar buranın kıymetini bilmeliler. Ben kendi adıma, bu hizmetinden dolayı Büyükşehir Belediyesine minnettarım.
     Barınma evinin sakini Halil İbrahim Demir (50) de eskiden işyeri sahibi olduğunu ancak kimyasal maddeden zehirlendiğini söyleyerek, 4-5 yıl tedavi gördüm. Bu süreçte işimi kaybettim. Aslen Boluluyum ama yaklaşık 40 yıldır Bursada ikamet ediyorum. Barınma evinin şartları çok iyi. Çoraptan berbere kadar Adan Zye ne ihtiyacımız varsa burada karşılanıyor diye konuştu.
     Bursalı olan ve 3 yıldır kışın barınma evinde kaldığını belirten Hüseyin Özen (43), Barınma evinde iyi niyetle, insan ayrımı gözetmeden hizmet veriliyor, sadece insan olduğumuz için bize iyilik yapıyorlar. Büyükşehir Belediyesi, dışarıda kimseden görmediğimiz özveriyle, Kim olursan ol gel fikriyle bize destek oluyor şeklinde konuştu. Özen, barınma evi hizmetinin Türkiyenin tüm illerinde olması gerektiğini söyledi.
     Yaz aylarında Antalyada otellerde sezonluk işçi olarak çalıştığını söyleyen Ahmet Aktürk (32) de barınma evinden çok memnun olduğunu belirterek, Burada futbol sahamız var, futbol oynuyoruz. TV izleyip, sohbet ederek günlerimizi geçiriyoruz. Kar yağdı, kartopu oynayıp kardan adam yaptık. Burası çok güzel diyerek yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Barınma evi, evsizlere sıcak yuva oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER