Bartında 36 bin büyükbaş dişi hayvan

Bartında 36 bin büyükbaş dişi hayvan aşılanacak


BARTIN (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, Bartında brucella aşı kampanyası kapsamında yaklaşık 36 bin büyükbaş dişi hayvanın aşılanacağını bildirdi.
     Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükbaş hayvanlarda yavru atmaya neden olan hastalığın süt verimsizliği, damızlık değer kaybı ve kısırlık gibi zararlarıyla hayvanların en önemli hastalıklarından biri olduğunu belirtti.
     Hastalığın çabuk yayılması, kontrol ve mücadelesinin güçlüğü, tedavisinin uzun zaman alması ve masraflı olması nedeniyle en iyi mücadele yönteminin koruyucu aşılama olduğunu ifade eden Bayram, şöyle konuştu:
     Brucella, hayvanlarda görülen ve insanlara da bulaşabilen bir hastalıktır. Sığırlarda hastalığın en belirgin belirtisi yavru atmadır. Genellikle gebeliğin 5-7 aylarında görülür. Bazen doğum gerçekleşir ama yavru kısa zaman içinde ölür. Hayvanlarda brucellanın tedavisi çok başarılı olmamakla beraber ekonomik de değildir. Ancak aşılama tedbirleri ile hastalıkla mücadele edilebilir. İlimizde brucella hastalığına karşı bakanlığımız programı kapsamında her yıl aşılama kampanyası yürütülmektedir. Bu yıl kampanya 20 Ocak tarihinde başlanacak ve 1,5 devam edecektir. Bartında veteriner hekimlerimizce köylerde yapılacak aşılama süresince yaklaşık 36 bin dişi büyükbaş hayvan aşılanacak ve çiftçilerimizden bir ücret talep edilmeyecektir. Köy muhtarlarımızdan ve hayvan sahiplerinden ricamız, aşı kampanyası süresince gelen ekiplerimize yardımcı olunmasıdır.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartında 36 bin büyükbaş dişi hayvan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER