Bartında mevsimin ilk karı düştü

Bartında mevsimin ilk karı düştü


BARTIN (A.A) - Soğuk ve yağışlı havanın etkisini gösterdiği Bartına mevsimin ilk karı düştü. Özellikle merkeze bağlı Arıt beldesi ile Ulus ilçesi ve ilçeye bağlı Kumluca beldesinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, ortaya güzel görüntüler çıktı.
     Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada beldede kar yaşının etkili olduğunu belirterek, bazı mahallelerde kar temizleme çalışması yürüttüklerini söyledi.
     Bartın Meteoroloji Müdürü Ahmet Gedik ise yaptığı açıklamada kar yağışının bugünün ardından etkisini kaybedeceğini ve havaların da ısınmaya başlayacağını belirtti.
     Bugün 6 derece olan hava sıcaklığının yarından itibaren 7-8 derece olacağını ve kar yağışının etkisini kaybedeceğini kaydeden Gedik, Cumartesi ve pazar günü hava açık olacak, buna bağlı olarak aynı günün geceleri hava sıcaklığı -4 dereceye kadar düşerek don olayı yaşanacak. 17 Aralık Pazartesiden itibaren yeni bir yağış sistemi gelecek ve kar yağışı etkili olacak. Bartında bugün itibariyle özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı diye konuştu.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartında mevsimin ilk karı düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER