Bartında meyvecilikte budama ve aşılama kursu

Bartında meyvecilikte budama ve aşılama kursu düzenlendi


BARTIN (A.A) - Kozcağız beldesinde çiftçilere yönelik meyvecilikte budama ve aşılama kursu düzenlendi.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsettar Bayram, Sütlüce köyünde düzenlenen kursta yaptığı konuşmada, ilde son yıllarda gelişme gösteren meyveciliğin karlı bir tarımsal üretim faaliyeti haline gelebilmesinin mevsiminde yapılacak modern budama teknikleri, aşılma, gübreleme ve entegre zirai mücadele gibi kültürel yöntem uygulamalarıyla mümkün olduğunu söyledi.
     Meyveciliğin geliştirilmesi için çiftçilere örnek bahçe tesislerinin kurulması yönünde müdürlük olarak genel bütçe imkanlarını sunmaya çalıştıklarını ifade eden Bayram, şunları kaydetti:
     İlimizdeki meyveciliğin, soğuk hava deposu tesisi projelendirecek seviyeye erişmesi bizleri ayrıca memnun etmektedir. Yüzde 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bartında projelendirilen 2 adet soğuk hava deposu tesisi bakanlığımızca onaylandı. Soğuk hava depolarımız tüm çiftçilerimizin kullanımı ve hizmetlerinde olacaktır. Bu alanlarda önderlik eden üreticilerimizi tebrik ederim.
     Adil Yakışık adlı çiftçinin Sütlüce köyünde bulunan 11 dekar alanda 2 bin 150 fidan ile tesis edilen bodur elma bahçesinde çiftçilere ince iğ sistemi budama tekniği uygulamalı olarak gösterildi.
     Kursa Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karamanın yanı sıra şube müdürleri ve 70 çiftçi katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartında meyvecilikte budama ve aşılama kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER