Bartında PTT çalışanları iş bıraktı

Bartında PTT çalışanları iş bıraktı


BARTIN (A.A) - Bartında PTT çalışanları Posta Hizmetleri Kanun Tasarısının geri çekilmesi istemiyle bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
     Bartın PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan PTT çalışanları adına basın açıklaması yapan Haber-Sen Bartın Şube Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Damatoğlu, Posta Hizmetleri Kanun Tasarısının geri çekilmesi için ülke genelindeki tüm PTT iş yerlerinde iş bıraktıklarını söyledi.
     Kurumun halka daha iyi hizmet verebilmesi için yasa tasarısının geri çekilmesinin gerektiğini vurgulayan Damatoğlu, şunları kaydetti:
     PTT, Posta Dağıtım Hizmetleri, Banka İşlemleri ve Lojistik (Kargo) işlemleri ile en önemli kamu hizmetlerinden birini yerine getirmektedir. Bu yasa tasarısında kamu yararı bulunmamaktadır. Bu yasa tasarısı, PTTnin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi, çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır. Haberleşme İş Kolunda faaliyet gösteren sendikalar olarak, bu yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Halkımızı haberdar etmek için bugün iş bıraktık. Bu yasa tasarısı geri çekilinceye kadar da üretimden gelen gücümüzü kullanmaya kararlıyız.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Bartında PTT çalışanları iş bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER